ПП-ДБ поиска изслушване на енергийния министър след акцията на европрокуратурата в „Булгартрансгаз“

Изслушването ще се проведе на 14 август 2024 г. в комисията по енергетика на Народното събрание

0
29
Владимир Малинов
Владимир Малинов. Снимка: МЕ

Днес членовете на комисията по енергетика от Парламентарната група на „Продължаваме промяната–Демократична България“ /ПП-ДБ/ внесоха искане за изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов във връзка с проведената тази сутрин акция на Европейската прокуратура в помещенията на държавния газопреносен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД. Изслушването е насрочено за 14 август 2024 г. на заседание на комисията по енергетика в Народното събрание.

Основната цел на изслушването е да се изяснят причините за процесуално-следствените действия на Европрокуратурата, която разследва престъпления с евросредства. Съществуват разнопосочни медийни публикации относно възможната връзка на акцията с проверка, свързана с подземното газохранилище „Чирен“ или с договора с турската компания „Боташ“.

Министър Малинов, който до скоро заемаше поста на изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД, се счита за най-информиран относно обстоятелствата, свързани със случая. Това изслушване ще предостави възможност за разясняване на ситуацията и за предоставяне на допълнителна информация по въпроса.

Изслушването е важна стъпка в установяването на фактите и в предоставянето на прозрачност относно действията на Европейската прокуратура и състоянието на държавния газопреносен оператор.

Ивайло Мирчев за спецакцията в „Булгартрансгаз“: ДАНС услужливо покрива схемата „Боташ“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments