Обиски на имоти на Румен Гайтански-Вълка във връзка с разследване на кредит от ББР

Прокуратурата, КПКОНПИ и полицията извършват обиски на имоти, свързани с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка, в рамките на разследване на отпуснат кредит от Българската банка за развитие

1
35
Полиция, патрулен автомобил, задържани, арестувани
Полиция. Снимка: Искра.бг

Днес, в рамките на разследване, свързано с отпуснат кредит на фирма на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка от Българската банка за развитие /ББР/, се провеждат обиски на имоти, свързани с него. Действията се координират от прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ и полицията.

Разследването е фокусирано върху съмнения за злоупотреба с отпуснатите средства от ББР, като се изследва дали кредитът е използван в съответствие с целите, за които е предоставен, и дали не е имало нарушения в процедурата по неговото отпускане.

Обиските са част от по-широко разследване, насочено към установяване на факти и обстоятелства, свързани с възможни корупционни практики и злоупотреби с обществени средства. Прокурорите, служителите на КПКОНПИ и полицията работят съвместно, за да съберат необходимите доказателства и документи, които да подпомогнат разследването.

Текущите действия показват засиленото внимание на държавните институции към предотвратяването на корупция и неправомерно използване на обществени средства. Румен Гайтански-Вълка е известен с широката си бизнес дейност в България, а разследването около него ще продължи да бъде следено с интерес както от медиите, така и от обществеността.

Нови разкрития за връзката между Вълка и Доган

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] журналист от Атанас Чобанов във връзка с акция в имоти и адреси, свързани с бизнесмена Румен […]