СДВР и пожарната с масирани проверки на обекти, предлагащи пиротехнически изделия

Контролът е постоянен: Няма връзка между проверките и взривовете в Гара Елин Пелин

1
33
Пиротехника, пиротехнически изделия
Снимка: Pixabay

От 1 август са започнали засилени проверки в търговските обекти, предлагащи пиротехнически изделия. До този момент са проверени 67 обекта. Те се извършват съвместно от служители на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ и на пожарната. Какво е установено – това коментира главен инспектор Милен Писаров, началник на Сектор „Контрол на общоопасните средства“ /КОС/ към СДВР пред „БНТ“.

Предвид спецификата на дейността и ежедневния контрол, който се осъществява, нарушенията са по-скоро изключение. Установяват се дребни пропуски,“ заяви той.

По думите му е установен обект, в който се съхранява по-голямо количество пиротехнически изделия, отколкото позволява наредбата. Изготвен е констативен протокол и ще бъде съставен акт, като глобата е до 2000 лева. Най-честите пропуски са свързани свързани с начина на подредбата на пиротехниката в складовете и в самите търговски обекти.

На въпроса дали се очаква затягане на контрола след взривовете в Гара Елин Пелин, инспектор Писаров отговори, че контролът е ежедневен и целогодишен. Тези проверките не са свързани със случилото се, а са планирани.

Относно фирмаЕнигма„, чиито складове изгоряха на 25 юли, инспекторът каза, че тя има магазини на територията на столицата, в които са извършвани многократни проверки и не са констатирани нарушения.

Липсата на аптеки в малките населени места застрашава здравето на жителите

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments