Божанов за случая Вълка: КПКОНПИ и Прокуратурата станаха бухалки!

Антикорупционната комисия и прокуратурата най-накрая са се задействали по случая с Румен Гайтански-Вълка, написа Божидар Божанов във Facebook

1
81
Божидар Божанов
Божидар Божанов. Снимка: Facebook

Антикорупционната комисия и прокуратурата най-накрая са се задействали по случая с Румен Гайтански-Вълка. Така те от чадър се превърнаха в бухалки. Това коментира в социалната мрежа Facebook Божидар Божанов по повод действията срещу Гайтански и бившия директор на Българската банка за развитие /ББР/ Стоян Мавродиев. Той обяви още:

 
„В последните 5 години, и от Демократична България, и от Продължаваме промяната сме сигнализирали на всички компетентни институции за източването на Българската банка за развитие от фирми на Румен Гайтански – Вълка и сме посочвали Стоян Мавродиев като основен съучастник.
 
Сега антикорупционната комисия и прокуратурата най-накрая са се задействали, като от чадър са се превърнали в бухалки за разчистване на сметки (а заради „пробитите“ институции, двамата споменати по-горе са получили информация и са избягали от страната).
 
Трябва да имаме институции, които действат навременно и обективно в преследването на корупционни престъпления. В момента те се активират по политическа команда. Затова гражданите нямат доверие, че корупцията се преследва – защото виждат, че някой става обект на разследване не когато буквално открадне обществен ресурс, а когато се скара за разпределянето на този ресурс.
 
Нашата цел за съдебна и антикорупционна реформа е именно, за да имаме институции, които прилагат закона еднакво спрямо всички, без значение от това кой е политически силен в даден момент.“
 
Междувременно стана ясно, че са започнали да изземват луксозни автомобили, които са собственост на фирма на Румен Гайтански. Акцията се провеждала с разрешението на съда. Според разследването автомобилите били купени с кредит от ББР. 
 

Изслушват четирима министри заради безводието в страната

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Божанов за случая Вълка: КПКОНПИ и Прокуратурата стана… […]