Владислав Панев за Вълка: Войната в ДПС взема свидни жертви!

Така Владислав Панев коментира акцията на КПКОНПИ и Прокуратурата срещу Румен Гайтански-Вълка

1
235
Владислав Панев
Владислав Панев. Снимка: Facebook

Войната в ДПС взима свидни жертви. Така Владислав Панев коментира в социалната мрежа Facebook акцията на КПКОНПИ и Прокуратурата срещу Румен Гайтански-Вълка. Става въпрос за кредита от 150 милиона лева, който му е отпуснала Българската банка за развитие /ББР/. 

„Засега антикорупционната комисия е проследила, че парите са отишли освен за Зимните Сараи на язовир Искър, така и за погасяване на кредит на ТЕЦ Варна на Ахмед Доган към търговска банка Д. Гайтански и Стоян Мавродиев, който беше шеф на ББР при отпускането на кредита са напуснали страната и обявени за издирване.
Следя темата още от август 2020 г., когато с дрон разкрих мащабния незаконен строеж на територията на Държавно ловно стопанство Искър. След поредица от съдебни решения бутането на сградата започна, после пак спря. Чакаме следващ рунд“, написа още Владислав Панев. 

Според него отнетите няколко автомобила са нищо и са по-скоро пиар акция на фона на дадените 150 милиона лева на Румен Гайтански-Вълка. Панев е категоричен, че се действа избирателно и констатира:

„Около Ковачки например се мълчи. Явно не е заел грешната страна във вътрешната война в ДПС.“

„Пеевски активира прокуратурата и МВР в епизод пореден от войната му с ДПС на Доган. За скандалния кредит от 150 млн. лв., отпуснат на Вълка сме сигнализирали още през 2019 г. Едва днес прокуратура и МВР се сещат за тази работа.
Редно е сега същите институционални бухалки да влязат и във фирмите около Пеевски, получили кредити от ББР, за да се провери как се е случило това, при какви лихви и каква е загубата за данъкоплатците“, написа във Facebook от своя страна депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. 

Божанов за случая Вълка: КПКОНПИ и Прокуратурата станаха бухалки!

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Владислав Панев за Вълка: Войната в ДПС взема свидни же… […]