Военна болница в Сливен навърши 101 години

0
11
Военната болница в Сливен
Военната болница в Сливен. Снимка: Facebook

Военната болница в Сливен навърши 101 години. Това съобщиха от ВМА в София в социалната мрежа Facebook

Те обясниха, че лечебното заведение е наследник на III-та балканска дивизионна болница, която е открита още през 1892 г. По силата на Ньойския договор, през 1921 г. за кратко е закрита, но само 2 години по-късно е възродена.

Традициите и духът на Военна болница-Сливен са съхранени и век след създаването й. А авторитетът и възможностите й растат с всяка изминала година. Базата и апаратурата непрекъснато се осъвременяват, към екипа се привличат отдадени, опитни и мотивирани професионалисти.

Доверието на пациентите – и в униформа, и цивилни, е най-ценният капитал на болницата с вековна история. А качествената медицинска грижа – принцип, с който медицинският екип не прави компромис.

Ролята на МБАЛ-Сливен към ВМА е безспорна в региона. Разположението й е ключово – от гледна точка на полигона „Ново село”, авиобазата в Безмер и пристанище Бургас.

Основен приоритет на болницата е медицинското обслужване на войските в Югоизточна България. Екипът се е доказал като надежден и стратегически партньор на НАТО при провеждането на многобройните учения със съюзниците в региона.

Ръководството на ВМА благодари на колектива в Сливен за професионализма и отдадеността, за упоритостта и позитивизма и хуманното отношение към пациентите. И пожелава на целия екип здраве, щастие и нови лични и професионални успехи!

Костадин Костадинов: Няма никаква общност извън семейната

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments