Година след разстрела на Алексей Петров: Политически връзки и застой в разследването

Година след трагичната смърт на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, разследването продължава без повдигнати обвинения и с нарастващи политически съмнения

3
159
Алексей Петров
Алексей Петров. Снимка: Скрийншот от видео на "Свободна Европа"

Днес се навършва точно една година от деня, в който бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров бе застрелян по време на разходка в местността „Бай Кръстьо“ на Витоша. В същия инцидент бе ранена и треньорката по тенис Мирослава Михайлова. Стрелецът, който избяга от местопрестъплението с велосипед, все още остава неидентифициран, а разследването по случая е в застой, без повдигнати обвинения или оповестени заподозрени.

Политически спекулации и изказвания

Смъртта на Алексей Петров породи множество спекулации и политически коментари, които продължават и до днес. Лидерът на партия „Има такъв народ“ /ИТН/, Слави Трифонов, открито заяви в социалните мрежи, че убийството на Петров може да има политически мотиви. Трифонов настоява прокуратурата и МВР да разпитат всички, които са участвали в разговорите с Петров относно съставянето на сегашното правителство.

Тези изказвания са подкрепени и от по-ранни коментари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който спомена, че Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков и е участвал в търсенето на решения за стабилизиране на политическата обстановка след серията от поредни избори. Борисов призна, че е имало срещи между тях, но категорично отрече да е обещавал на Петров пост в ДАНС.

Въпроси без отговори

Изказванията на Трифонов и Борисов подхранват съмненията около ролята на Алексей Петров в политическите процеси и неговото участие в съставянето на правителството. Трифонов задава риторични въпроси, като какъв Петров е участвал в тези процеси и защо журналистите не задават по-настоятелни въпроси на Кирил Петков, баща му, и други ключови фигури от управляващата коалиция.

Година след убийството на Алексей Петров, множеството въпроси около неговата смърт остават без отговор. Разследването е в застой, а политическите спекулации около неговата роля в съставянето на правителството само нарастват. Времето ще покаже дали тези въпроси ще получат своите отговори или случаят ще остане в сянка.

Панев: Схемата с подаръка за Вълка бе разкрита през 2020 година!

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Година след разстрела на Алексей Петров: Политически в… […]

trackback

[…] Година след разстрела на Алексей Петров: Политически в… […]

trackback

[…] Година след разстрела на Алексей Петров: Политически в… […]