Германия ще получи ракети Patriot в сделка за 5 млрд. долара

Съединените щати одобриха продажбата на Германия

0
13
Военни ракети
Военни ракети. Снимка: Пиксабей

Германия ще получи ракети Patriot в сделка за 5 млрд. долара, съобщава „Politico“.

Съединените щати одобриха продажбата на Германия на стотици ракети-прехващачи от последно поколение, които да се използват в системите за противовъздушна отбрана Patriot.

Като част от сделката на стойност 5 млрд. долара, която обхваща 600 усъвършенствани прехващащи ракети PAC-3, произведени от Lockheed Martin, германското правителство ще получи също така обучение и резервни части, се посочва в прессъобщение на Държавния департамент на САЩ, публикувано късно в четвъртък.

През тази година Германия поръча осем батерийни системи Patriot от RTX за 2,4 млрд. долара. Като част от последователните пакети за помощ за Украйна германското правителство е дарило три платформи Patriot заедно с прехващачи за засилване на противовъздушната отбрана на страната. Берлин също така призова съюзниците си да направят същото. Ето какво се казва в съобщението на Държавния департамент:

„Продажбата ще подкрепи целта на Германия за подобряване на националната и териториалната отбрана, както и на оперативната съвместимост със силите на САЩ и НАТО.“

Лекар, обвинен за смъртта на Матю Пери, с циничен коментар

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments