Ивайло Мирчев: Ние няма да спрем да питаме, колкото и „калинката“ да се гъне в отговорите си!

Това написа в социалната мрежа Facebook депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев по повод обвиненията на Калин Стоянов към Божидар Божанов

1
103
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимка: Facebook, личен профил

Напънала се планината и родила…мишка! Това написа в социалната мрежа Facebook депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев по повод обвиненията, отправени от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов към Божидар Божанов. Публикуваме поста му без редакторска намеса:

„Напънала се планината и родила… мишка. Вчерашната заявка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов бе за брифинг, разкрития за сайта „Ново начало“, отговор на въпроса защо ГДБОП сваля сатиричен сайт. Нищо подобно. Вместо това министърът се възмути, че депутатът Божидар Божанов звъннал в ГДБОП да попита кой закон е нарушен, че са свалили сайта. Ами звъннал е, защото от хостинг компанията персонално на мен ми отговориха да попитаме в ГДБОП. И ние питаме, включително и с писмено запитване по каналния ред.

Остават неотговорени следните въпроси:

1. Защо ГДБОП сваля сатиричен сайт, без да има риск за националната сигурност, или да става дума за организирана престъпност?

2. Кой е наредил на ГДБОП да направи това?

3. Обадил ли се е Пеевски на министър Стоянов с гореща молба това да се случи, защото някой се е засегнал от изнесената в „Ново начало“ информация?

4. ГДБОП изпратили ли са на хостинг компанията съответното писмено разпореждане или това се е случило по телефона? Ако е по телефона, кой от ГДБОП се е свързал с хостинг компанията и какъв е бил разговорът?

5. Участват ли IT експерти на ГДБОП в DDoS атаките по сайта вече трети ден, целящи да го направят недостъпен?

6. Участват ли IT експерти на ГДБОП в кампания по дискредитиране на сайта в международни системи за киберсигурност (фалшиви доклади за съдържание за възрастни, порнография и др. в „Ново начало“)?

7. Кой дава право на МВР да решава кое е фалшиво и кое не, да се произнася по съдържание?

8. Защо министърът сравнява „Ново начало“ с журналистика? Такава в сайта няма и никъде няма подобна претенция. Ако Стоянов толкова разбира от журналистика, отдавна трябваше да е свалил ПИК.

Ние няма да спрем да питаме, колкото и “калинката”, назначена за министър, да се гъне в отговорите си. Недопустимо е през 2024 г. в България МВР да спира сайтове по поръчка на политик, дори и той да е най-корпулентният. Особено когато спреният сайт не нарушава законите на страната.“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ивайло Мирчев: Ние няма да спрем да питаме, колкото и &#82… […]