Община Опака ремонтира пътища за над 15 млн. лева

Пет проекта са насочени към обновяване на междуселищни пътища

0
41
Ремонт на път Босна - Визица
Ремонт. Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Община Опака ще инвестира над 15 милиона лева в проекти за подобряване на пътната инфраструктура, съобщи пред „БТА“ кметът на Опака Гюнер Ашимов. Средствата са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ чрез целево финансиране, като необходимите споразумения вече са подписани.

Общинското ръководство е подало кандидатури за общо осем проекта, свързани с ремонт на пътища, улици и други инфраструктурни съоръжения. Пет от проектите са насочени към обновяване на междуселищни пътища, а останалите три са за възстановяване на улици в различни населени места.

Вече са сключени договори с фирмите, които ще изпълнят ремонтите на ключови пътни отсечки, включително пътя от село Гърчиново до границата със село Церовец в община Иваново, от Крепча до Гърчиново, както и на пътя между селата Люблен и Гърчиново, който е разделен на три отделни проектни позиции. Очаква се авансовото плащане от МРРБ, за да започнат строителните дейности.

Кметът Ашимов информира, че е обявена обществена поръчка за избор на изпълнители за последните три обекта – улици в селата Горско Абланово, Гърчиново и Голямо Градище.

С подобряването на инфраструктурата, общинското ръководство очаква да привлече нови инвеститори в района. Вече е осъществен контакт с потенциални инвеститори от Германия, които са изразили интерес към закупуване на голяма сграда в града. Ако проектът се реализира, това ще осигури работни места за около сто души. Освен това, общината планира да работи активно за увеличаване на туристическия интерес към региона.

ИПИ: Достъпът до лекари продължава да се влошава

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments