В Болярово и Елхово продължат да страдат от липсата на вода

В село Камен връх вода от чешмите тече през ден

0
90
Маркуч с вода.
Маркуч с вода. Снимка: Пиксабей

Задълбочават се проблемите с водоснабдяването в крайграничните общини Болярово и Елхово в Ямболско, информираха от местните управи. На места жителите са на воден режим, а вода се осигурява с водоноски. Причината е липса на достатъчно вода в резервоарите заради трайното засушаване и множество аварии по амортизираната водопроводна мрежа.

Зместник-кметът на Болярово Нина Терзиева заяви, че в село Камен връх вода от чешмите тече през ден, тъй като там е въведен 24-часов режим.

„В още четири-пет малки населени места на общината вече намаляват водоизточниците. Ако продължава този сух сезон, може и там да се наложи да бъде въведен режим. Това са селата Ружица, Горска поляна, Вълчи извор, Странджа и Дъбово“.

В съседната община Елхово на почасов воден режим са селата Бояново, Раздел, Лалково, Пчела и Стройно, уточни кметът Петър Гендов. По думите му тръбопроводите не са подменяни от 70 години, което също оказва много сериозно влияние върху доставката на питейна вода. Водоноски има и в елховските села с проблемно водоподаване.

ИПИ: Достъпът до лекари продължава да се влошава

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments