Още четири села в област Монтана са поставени на режим на водата

Причина за въвеждането на режим е намаляването на дебита на местните водоизточници

0
56
Безводие в българско село
Илюстративна снимка

Монтанските села Копиловци, Главановци, Чемиш и Видлица са поставени на режим на водата заради засушаването в региона в последните два месеца, съобщиха за „БТА“ от „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) в Монтана.

Четирите села се намират на територията на община Георги Дамяново. Жителите им се оплакват, че през половината от времето нямат вода в домовете си. В тези села на нечетна дата се пуска вода в горната част, а на четна – в долната. Причина за въвеждането на режим е намаляването на дебита на местните водоизточници, от които селата се водоснабдяват. Това се случва заради липсата на дъжд и горещините. Някои местни хора поливат зеленчукови градини и по този начин използват големи количества вода, особено в почивните дни, казаха от ВиК-Монтана.

От около месец на режим на водата в Монтанско са селата Златия и Мокреш в община Вълчедръм, Владимирово в община Бойчиновци, Равна, Горна Лука и Митровци в община Чипровци и Горна Вереница в община Монтана. Режимът е въведен по предложение на ВиК-Монтана със заповед на кметовете в тези общини.

Мартин Пенчев: Подарявам тонове десертно грозде на хора в нужда

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments