Буруджиева: Защо Радев се съгласи на правителство на Главчев с министър Калин Стоянов?!

Политологът счита, че няма последователност в действията на президента Румен Радев

0
93
Татяна Буруджиева
Татяна Буруджиева. Снимка: Facebook, личен профил

Няма последователност в действията на президента Румен Радев. Това коментира след решението му да не назначи предложеното от Горица Грънчарова-Кожарева правителство политологът Татяна Буруджиева

Тя подчерта, че само преди няколко месеца Радев е назначил кабинета на Димитър Главчев със същия този министър на вътрешните работи. Освен това сега оставя пак правителството на Димитър Главчев и Калин Стоянов продължава да фигурира в него. 

„Ако говорим за честни избори, може би по-важен е министър на електронното управление, защото МВР охранява документи. Нейната функция е дали да даде възможност и да се купуват гласове. И ако никой не е оспорвал избори за друго освен за машини, аз не разбирам с какво ще допринесе един или друг министър на вътрешните работи, освен манипулация на изборите“, коментира пред „БНТ“ Буруджиева. 

„Логично е президентът да защити своите интереси. Но има един момент – защо същият този президент се съгласи на правителство на Главчев със същия този министър. Сигурно има нещо общо с битката в ДПС. Нищо друго не се е случило фамозно. Няма последователност в действията на президента. Ако той наистина се бореше срещу Пеевски, той нямаше да подпише още тогава. Самият факт, че сега не подписва, също означава, че заради нещо е направено това. Освен това остава правителството на Главчев със същия този министър. Ако се бориш срещу Пеевски, няма ли да искаш поне министъра на икономиката да остане. Та той през следващите дни може да направи сума ти поразии в държавата“, каза още политологът. 

Скандал: Радев няма да назначи служебното правителство заради Калин Стоянов

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments