Прегрупиране на Пеевски

Така анализаторът и икономист Евгений Кънев коментира в социалната мрежа Facebook създалата се ситуация

1
102
Евгений Кънев
Евгений Кънев. Снимка: Скрийншот от видео на "Продължаваме промяната"

Прегрупиране на Пеевски. Така анализаторът и икономист Евгений Кънев коментира в социалната мрежа Facebook създалата се ситуация около назначаването на ново служебно правителство след отказа на президента Румен Радев да подпише указа заради Калин Стоянов. Публикуваме неговия коментар без редакторска намеса:

„Прегрупиране на Пеевски.

Вчера се учудих, че Пеевски е заложил всичко коз на един единствен човек – Калин Стоянов. Чак толкова да не можеше Горицата му да издигне друг пак негов човек – направо неразбираемо. Че направи за смях и неговите други две бити карти – вече отхвърлени от Радев за премиери – които по команда пак се самономинираха, копаейки дъното на човешкото достойнство. На които вероятно вече им е бил спуснат Стоянов-2.

Днес на свежа глава виждаме нов ход. Борисов – в знак на нечувана и неподозирана смелост каза нещо довчера немислимо за Пеевски – нямал да подкрепи Стоянов. И предложи решението – пак да е техният Главчев, който да извади от ръкава си скрития нов МВР коз, подаден под масата от Пеевски.

Така или иначе за съжаление всичко опира до избора на новия служебен премиер:
Дали ще е на Пеевски, предложен от домовата книга със сегашните ГЕРБ назначения (оперирана за изненади като Гюров).

Или на Радев, предложен от ИТН или БСП (Възраждане играят за ГЕРБ) с нови назначения в домовата книга.

ПП-ДБ – въпреки своята инициатива за нови назначения – нямат полезен ход. Защото ще трябва да подкрепят нова кандидатура на една от двете групировки.

В тази мръсна игра те трябва да издигнат убедителна със своите убеждения и биография фигура за нов шеф на парламента или за някоя от другите позиции и да търсят подкрепа за нея. Макар и с малък шанс на успех да бъде избрана, а след това одобрена от Радев за премиер – това е единственият правилен ход.

Няма по-лош вариант от това ПП-ДБ да решат с подкрепата си проблема на Доган, Радев, а и на самия ББ с Пеевски. И след това да бъдат смачкани от новото прегрупиране на задкулисието.

А и премиер на Радев, ако прави изборите – той не само няма да гарантира тяхната честност, а може да се задържи достатъчно дълго, за да блокира Еврозона, помощта за Украйна и обслужи путинските енергийни интереси. Вече сме го виждали.“

Делян Пеевски: Ако уволнят Калин Стоянов, го каня за водач на листа в моята партия!

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Прегрупиране на Пеевски […]