Горица Грънчарова-Кожарева подаде сигнал до прокуратурата за натиск, разпределен на прокурор

Сигналът на заместник-председателя на Сметната палата е разпределен на прокурор от Софийската градска прокуратура, който ще реши какви действия да предприеме

1
23
Горица Грънчарова-Кожарева
Горица Грънчарова-Кожарева. Снимка: БТА

Вчера заместник-председателят на Сметната палата и предложена за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева подаде сигнал до Софийската градска прокуратура за оказван ѝ натиск в хода на процедурата по сформиране на проект на служебно правителство. Сигналът беше приет и разпределен на случаен принцип на прокурор, който трябва да се запознае със съдържанието му и да реши какви действия да предприеме.

Според информация от прокуратурата, сигналът съдържа данни, свързани с избора на служебни министри, който Грънчарова-Кожарева е осъществила в периода от 9 до 19 август 2024 г. Тези данни ще бъдат разгледани от съответния прокурор, който ще прецени дали има основание за започване на разследване или други правни действия.

Случаят привлича обществено внимание, тъй като засяга процеса на сформиране на служебно правителство, което е от ключово значение за политическата стабилност на страната. Прокуратурата ще следи внимателно развитието на случая и ще информира обществеността за резултатите от разследването.

Горица Грънчарова-Кожарева, която е заместник-председател на Сметната палата, изрази своето безпокойство относно натиска, оказван върху нея в този важен процес, и реши да предприеме необходимите правни стъпки за защита на своите права и прозрачността на процедурата. Очаква се прокуратурата да разгледа сигнала в най-кратки срокове и да вземе необходимите мерки.

Прокуратурата разкри: Грънчарова подаде сигнал за оказван й натиск

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ви, че първоначалният избор на Радев за поста беше Горица Грънчарова-Кожарева. Тя обаче реши вътрешният министър Калин Стоянов да […]