Опасен шофьор на пътя: Проверка в Костинброд разкрива двойно нарушение

Криминално проявен шофьор от Костинброд е с две обвинения – за шофиране с 2.78 промила алкохол и за използване на регистрационни табели, принадлежащи на друго МПС

0
127
Полиция, пътна полиция, катастрофа
Полиция. Снимка: Архив

В РУ-Костинброд е образувано досъдебно производство срещу криминално проявен и осъждан водач на лек автомобил „ВАЗ“, който е бил задържан при проверка на пътя за Монтана, съобщиха от ОДМВР-София.

При извършената проверка е установено, че шофьорът е управлявал автомобила с 2,78 промила алкохол в кръвта – нарушение, което само по себе си представлява сериозно престъпление според българското законодателство.

Допълнителна проверката разкрила, че регистрационните табели на автомобила не принадлежат на същия автомобил, а са били издадени за друго моторно превозно средство – „Москвич“. Това откритие добавя още едно обвинение към вече сериозния списък от нарушения.

На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“, докато разследването продължава. В случая се вижда поредният пример за опасностите на пътя, причинени от водачи, които нарушават закона и застрашават безопасността на останалите участници в движението.

Местните органи на реда продължават усилията си да осигурят безопасността на пътищата и да санкционират тежко всички, които не спазват правилата, като в този случай нарушителят може да се сблъска със сериозни правни последици.

Предизвикателства пред работодатели и работници: Различия в работната сила в пет ключови сектора

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments