Нинова: Спрете временно частните ВЕЦ – хората мизерстват без вода!

Нинова е задала важни въпроси на четирима министри и служебния премиер

0
200
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: БСП

Спрете временно частните ВЕЦ-хората мизерстват без вода. Това призова в социалната мрежа Facebook доскорошният лидер на БСП Корнелия Нинова

Тя е категорична, че не трябва да се губи време в сформирането на работни групи. Според нея е достатъчно да се извади доклада й от 2022 година. 

Най-належащият за решаване в момента проблем е безводието в над 300 населени места, подчерта още Нинова. Безспорно сушата е една от причините, но далеч не единствената. Има поне още четири, посочи още тя:

1. Разпокъсана, неясна и безконтролна собственост на язовирите между 4 министерства, областни управители, кметове и частни лица.
2. Нарязаните и продадени за скрап от ГЕРБ Напоителни системи.
3. Стара и амортизирана водопроводна мрежа.
4. Частни ВЕЦ на недосегаеми лица, които черпят водни ресурси и трупат пачки за сметка на човешкото нещастие на над 200000 души. Спрете ги временно.

Нинова, в качеството си на народен представител, днес е задала писмени въпроси на четирима министри и на служебния премиер, за да стане ясно колко са, на кого са и какво количество водя черпят в момента частните ВЕЦ-ове. След като получи отговори, тя ще ги публикува, за да станат публично достояние. 

„Знам какво ще последва. Каква помия ще се изсипе срещу мен. Знам колко големи и чии интереси ще засегна на депутати, министри, бизнесмени и на хора в БСП, включително. Не ми е за пръв път. Но избирам да застана на страната на хората, които живеят в нечовешки условия на 40 градуса жега месеци наред“, категорична е Нинова. 

„Не губете време и енергия. Накарайте министър Петко Николов да намери и да предостави Доклада ми по този въпрос от времето, когато бях Министър на икономиката и индустрията. Тогава направихме работна група от всички заинтересовани министерства, агенции, областни управители, сдружението на общините. Там са описани проблеми и дадени решения. Този доклад изнесох и пред Народното събрание. Алармирах какво се задава. Уви, след падането на правителството никой не си мръдна пръста. Ще публикувам доклада ми от 2022г. Дано бъде полезен и да се намерят управленци, които да искат истински да решат проблема на хората“, написа още доскорошния лидер на социалистите. 

Сигнал до Искра.бг: Незаконни ферми за миди в Ченгене скеле?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments