Времето днес – за 20 области на страната е обявен жълт код за горещо време

Максималните температури ще са между 33° и 38°

0
105
Прогноза за времето
Прогноза за времето. Снимка: НИМХ

Времето днес щe e предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София – около 33°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо средното за месеца, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра – около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За 20 области на страната е обявен жълт код за горещо време.

Слънцето в София изгрява в 06:43 ч. и залязва в 20:14 ч. Продължителност на деня: 13:31 ч. Луната залязва в 12:23 ч. и изгрява в 22:36 ч. Фаза на Луната: два дни преди последна четвърт.

Най-важното през изминалата седмица – Димитър Главчев е новият стар кандидат за служебен премиер и безводие

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments