Евгений Кънев: Пълно отчаяние и безпомощност пред завладяната държава!

Кратък преглед на демократичното пространство сочи пълно отчаяние на безпомощност пред завладяната държава, написа той

0
59
Евгений Кънев
Евгений Кънев. Снимка: Evgeni Kanev, Facebook

Кратък преглед на демократичното пространство сочи пълно отчаяние на безпомощност пред завладяната държава. Сякаш вече изборите на 27 октомври са минали нагласени и на нас не ни остава нищо освен вайкане. Това написа в свой коментар в социалната мрежа Facebook анализаторът Евгений Кънев. И още: 

„Кратък преглед на демократичното пространство сочи пълно отчаяние на безпомощност пред завладяната държава. Сякаш вече изборите на 27 октомври са минали нагласени и на нас не ни остава нищо освен вайкане.

Разбира се, че може да бъде направено много това да не се случи или да бъде в размер, който не опорочава изборите.

Има мерки и контрамерки. Като че ли повече се мисли обаче за контрамерките.
Да почнем с тях. Ясно е, че честните избори вълнуват най-вече демократичната общност и нейното политическо представителство ПП-ДБ. Вероятно и електоратите на други партии, но не и техните лидери, наложени или кооптирани от задкулисието.

Та за ПП-ДБ гласуваха 300 к на последните избори. Само членската маса е около 50 хиляди души. От тях с подходяща мобилизация поне 10 хиляди души ще сглобят демократична армия, която с подходящ пълководец може да стори много неща. Както са помагали на Левски ”богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглата, учений с умът”. Дали ще бъдат в секционните комисии; дали ще бъдат наблюдатели; дали ще пишат и говорят в регионалните медии; дали ще минават врата по врата – всеки може да поеме задача да привлече бивши и колебаещи се избиратели.

Спасението на давещите се винаги е било дело на самите давещи се. За да е наистина спасение – както показва историята.

Като знаем, че 50 или 100 секции са проблемни – просто още отсега трябва публичен натиск върху МВР и новия министър, че тяхната работа ще бъде оценена не с абстрактното “честни избори”, а точно от тези секции. Когато това е известно преди изборите, много по-обоснован ще е след това отказ от признаване на фалшификациите и самите избори.

Трябва още отсега да се питат всички партии какво мислят за тези секции и тяхното отношение да бъде показано на избирателите. Трябва да се сезира ОССЕ – организацията за честни избори на Съвета на Европа още отсега да прати наблюдатели точно в тези секции. Трябва да се повдигне на европейско ниво – в ЕП и ЕК – въпроса за честните избори още сега.

Само когато си вдигнал залога на национално и международно ниво преди изборите – можеш след това да получиш реакция за самите избори. Вместо да се кършат ръце и призовава за масов вот.

Но ако има нещо, което ви липсва – това е мотивацията на самите избиратели преди и по време на изборите.
И тук идват мерките.

Мерките са свързани с умението на ПП-ДБ да мотивира:

(1) Имат ли вече ПП-ДБ разказ за България, който вълнува и ще накара хората да го изберат или поне да се възмутят от държавата на Пеевски ?
Разказ, с който да се търси победа, а не добро представяне!

(2) Имат ли ПП-ДБ ясно ръководство, което да действа като един човек, а не разбита команда с подхвърляния точно преди изборите, че за последно ПП и ДБ са заедно?

(3) Имат ли ПП-ДБ разбирането, че трябва да си отворят листите за всички непредставени обществени прослойки на регионален, професионален и етнически принцип? Примерно, военните/полицаите; местните активисти с голяма репутация; турците, помаците и ромите?

(4) Имат ли разбирането, че напред в медиите трябва да се появяват 5-6 лица, майстори на словото, оратори – които да обясняват кратко, образно и ясно; които да увличат и привличат ?

(5) Най-вече, имат ли ПП-ДБ разбирането, че след тези избори трябва да са първа или много близо до първа политическа сила и с помощта на съюзниците да накарат ГЕРБ да подкрепят реално европейското, а не евразийското развитие на България ?

Защото – ако пак се запази сегашната разлика – следва разбирането, че е настъпило времето за нов европейски проект преди България да е отлетяла окончателно на Изток.“

Рекетиран ли е български бизнесмен от директора на ОДБХ-Бургас Димитър Германов?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments