От октомври започва основен ремонт на пътя „Аспарухово“–„Галата“: Ето откъде ще е обходът

Проектът на стойност 9,8 млн. лева ще включва подмяна на ВиК мрежата, нова настилка и тротоари. Ремонтът ще продължи около 9 месеца

0
116
Общински път
Общински път. Снимка: Община Варна

От месец октомври Община Варна ще стартира основен ремонт на общинския път, свързващ районите „Аспарухово“ и „Галата“. Проектът, който ще струва близо 9,8 млн. лева с ДДС, се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която Варна получава 100 млн. лева за 2024 г. Това беше обявено от кмета на Варна, Благомир Коцев, по време на инспекция на трасето.

Основният ремонт ще обхване участък от 3,4 км от отбивката за Карантината до кръстовището с пътя за местност „Боровец“. В рамките на проекта ще се извърши и подмяна на ВиК мрежата, както и изграждане на нови бордюри, тротоари с широчина от 1,5 до 3 метра, улично осветление, кабелни линии и отводняване.

Преди започване на основния ремонт Община Варна ще извърши рехабилитация на обходния път през местност „Боровец“, за да осигури безопасно и удобно преминаване на трафика по време на ремонта на основната артерия. Предвижда се рехабилитация на около 4700 кв. м асфалтова настилка, финансирана от програмата за текущ ремонт и поддръжка на общината.

Ремонтът ще се извършва на два етапа и ще продължи около 9 месеца. Първият етап ще обхване участък от 2,5 км от отбивката за Карантината до отклонението за центъра на „Галата“. Вторият етап ще обхване 1 км от отклонението за „Галата“ – център до кръстовището за местност „Боровец“. Поради подмяна на ВиК мрежата, движението ще бъде затваряно поетапно, като за гражданите ще бъде въведена временна организация на трафика през обходния маршрут през „Боровец“.

Кметът Благомир Коцев нареди ускорено извършване на рехабилитацията на обходния път, за да се улесни и обезопаси движението по време на основния ремонт. Общината ще информира гражданите две седмици преди началото на ремонта за временната организация на движението.

Този проект е част от по-голямата стратегия на Община Варна за подобряване на инфраструктурата и осигуряване на по-добри условия за транспорт и безопасност за жителите и посетителите на града.

Важно предупреждение от БЧК относно злоупотреби с помощи

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments