Елисавета Белобрадова разкри, че има и други продукти, подобни на рекламирания от Диона

Има и други продукти в интернет, подобни на рекламирания от певицата Диона

0
40
Елисавета Белобрадова
Елисавета Белобрадова. Снимка: Facebook

Има и други продукти в интернет, подобни на рекламирания от певицата Диона. Това обяви в свой пост в социалната мрежа Facebook депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова. И още:

„Вчера музикалната изпълнителка Денислава Сашова, позната с псевдонима “Диона”, която беше заловена да шофира под влиянието на кокаин, публикува в профилите си в социалните мрежи видео, в което рекламира енергийна напитка на прах, която се приема чрез шмъркане. Най-същественият проблем на този тип продукти е, че създават в децата фантазия, продават им въображаемо взимане на наркотици, за да се почувстват по-готини, по-големи, по-яки и страхотни, защото така се промотира и по филмите, и от инфлуенсърите. Като нещо модерно.

Опаковката включва комплект тръбичка за назално приемане на субстанция на прах и имитация на кредитна карта. Въпреки очевидните прилики с наркотици, в края на видеото Денислава Сашова успокоява аудиторията си, че продуктът е напълно безвреден и легален.

Последваха действия на Комисията за защита на потребителите и СЕМ.

Това далеч не е единственият подобен продукт на пазара. През последните месеци из социалните мрежи се появиха различни марки на така наречените енергийни снифове.
Съдейки от посочените основни съставки на продуктите, почти всеки от тях е базиран на основата на таурин или кофеин.

Въпреки това енергийните напитки не са забранени за употреба сред непълнолетните и стават все по-популярни сред тях.

Заедно с колегите от “Продължаваме Промяната-Демократична България” и ГЕРБ-СДС внесохме законопроект, с който да се забрани разпространението им сред непълнолетни окончателно. Поради политическата ситуация, той така и не стигна до гласуване в пленарна зала.

Ще направим всичко възможно в рамките на 51-ото Народно събрание той да бъде приет като в него вече да бъдат включени и енергийните снифове. Не да се занимаваме с измислени проблеми, които не съществуват в образователната система, а реално да се грижим за здравето на децата.“

Ивайло Мирчев: Внесохме закон за забрана на енергийни напитки за непълнолетни, но не се прие!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments