Напрежение около сараите на Ахмед Доган: Засилено полицейско присъствие и реакции от ДПС

Ограничен достъп до сараите на Ахмед Доган в „Бояна“ предизвиква въпроси и реакции от страна на ДПС, докато МВР оценява сигурността на почетния председател

2
208
Сблъсъците
Сблъсъците. Снимка: Кадър от видео

Около сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в „Бояна“ има засилване на полицейското присъствие. В резултат на това, привържениците на Доган вече нямат достъп до входа на сградата, което предизвика коментари от страна на представители на ДПС.

Илхан Кючюк, виден представител на ДПС, изрази своето недоволство относно случващото се около сараите. Той заяви:

„Ние искаме да се разположим отвън, в свободното пространство, което е публична собственост. Проблемът е, че не знаем какво се случва вътре. Излизат по медиите снимки на двама души, които ми изглеждат притеснителни. Излизат информации, че в сградата се случват някакви работи. Има голяма неяснота.”

Кючюк допълни, че ДПС не се стреми да ескалира напрежението, но постави въпроса за законовите основания на присъствието на определени лица в сградата:

„Къде е решението на българския съд в техния случай, кой документ им дава право да влязат?”

Докато ДПС изразява своите опасения, в „Росенец“ също се събират привърженици на Ахмед Доган, които демонстрират мълчалива подкрепа за своя лидер. Те подчертават, че присъствието им там е израз на солидарност и загриженост за Доган.

Ситуацията се усложнява и от информацията, предоставена от Димитър Николов, депутат от ямболския регион. Според него МВР е отказало охрана на Ахмед Доган, след като е получен сигнал за заплаха за неговата сигурност.

„След като е получена заплаха за сигурността на почетния председател на ДПС, Джевдет Чакъров подава сигнал в полицията, както е по закон, събира се комисия от МВР, ДАНС и НСО. Назначава се охрана на лидера на ДПС, докато тече проверка”, заяви Николов. Той обясни, че въпреки назначената охрана, МВР съобщава, че проверката е приключила, но не са потвърдени фактите и обстоятелствата в нея. Комисията предстои да вземе окончателно решение дали охраната ще бъде продължена или прекратена.

Ситуацията около сараите на Ахмед Доган в „Бояна“ остава напрегната, докато различни институции и представители на ДПС очакват развитие на случая и окончателно решение относно почетния председател на партията.

Вътрешният министър: Има заплаха за живота на Ахмед Доган

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ситуацията около имотите в „Бояна“ се изостри, след като привърженици на Ахмед Доган прекараха нощта пред сградите, демонстр […]