БСП се регистрира за изборите: ВКС разглежда жалба за председателството

Георги Свиленски и Иван Ченчев регистрираха БСП за участие в предстоящите избори, докато ВКС разглежда жалбата за вписването на Атанас Зафиров

0
68
Георги Свиленски
Георги Свиленски. Снимка: Скрийншот "NOVA"

Георги Свиленски и Иван Ченчев регистрираха БСП за участие в предстоящите парламентарни избори на 27 октомври в Централната избирателна комисия /ЦИК/. Регистрацията на партията се случва в ключов момент, когато Върховният касационен съд /ВКС/ предстои да се произнесе по въпроса дали Корнелия Нинова ще бъде заличена от поста председател на БСП.

Жалба срещу решението на Софийския градски съд

Въпросът за председателството на БСП стана предмет на съдебни спорове, след като Софийският градски съд вписа Атанас Зафиров като изпълняващ длъжността председател на партията. Решението беше обжалвано от близки до Корнелия Нинова депутати, които настояват за възстановяване на Нинова на поста. Върховният касационен съд скоро ще се произнесе по жалбата.

Подкрепа от социалистите

Иван Ченчев подчерта важността на регистрацията на БСП за предстоящите избори и заяви, че партията е изпълнила обещанието си пред социалистите.

„Не можете да си представите в последните няколко месеца броя на обажданията на социалистите, които ни заклеха да направим всичко възможно да има регистрирана партия БСП на изборите“, каза Ченчев.

Регистрацията на БСП за парламентарните избори е от изключително значение за социалистите, докато се очаква решението на ВКС по въпроса за председателството на партията.

Екатерина Захариева е предложена за новия български еврокомисар с важен ресор

 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments