Димитър Стоянов: Защо Пеевски скача само по Румен Радев, а не и по други политически фигури?

Бившият военен министър защити президента, който бе нападнат от Делян Пеевски преди два дни

1
88
Димитър Стоянов за Георги Гвоздейков
Димитър Стоянов. Снимка: Facebook

Защо ли Делян Пеевски не скача по други политически фигури по начина, по който го прави срещу Румен Радев? Това написа във Facebook бившият военен министър Димитър Стоянов

Той коментира изявление на Пеевски, в което той напада президента, като го обвинява, че се е намесил по недопустим начин в изборния процес, притиска партиите и  контролира Централната избирателна комисия. Публикуваме пълния коментар на Димитър Стоянов по темата:

„Чета позицията на г-н Пеевски и си мисля, че трябва да си наеме някой по-даровит да му пише репликите, че репертоарът се изтърка, а публиката все по-малко ще обръща внимание на всекидневните брътвежи.

„… нищо няма да ме спре да сваля и неговата маска, така, както съм обещал, че ще постъпя с всеки, тръгнал срещу националния интерес на страната ни“ рекъл феноменът Пеевски.

Как да оставим настрана жестоката ирония човек, като Пеевски, да се прави на защитник на „националния интерес”? А може би, списвачът е имал предвид личните интереси на круполентния „Феномен”? Интереси, като Булгартабак, КТБ или Лафка?

Та, да попитам, кой е „националният интерес” според Пеевски? Да го махнат от един магнитен списък ли?

Национална сигурност в отпуск?! Може би, за това мечтае Пеевски отново, когато службите преди години му бяха опънали чадър, а някои партийни лидери му предоставяха преимуществено държавни поръчки. Боли го много от истината, чак елементарното смятане му убягва. Според Пеевски, Радев е назначил всички шефове на служби преди осем години. Сериозно? Председателят на ДАНС Димитър Георгиев и председателят на ДАР Атанас Атанасов са назначени от съратника на Пеевски, а именно Бойко Борисов през далечната 2016 г. А те бяха сменени през 2021 г., т.е. преди три години, когато по време на служебния кабинет си взеха 6-месечен неплатен отпуск. А ако службите бяха на Радев, защо Пеевски не смени ръководителите им, както предлагаха аркадашите му Атанас Атанасов, Кирил Петков и академик Денков?
Добре поне, че Пеевски не е казал, че президентът Радев е развалил заверата да го направят шеф на ДАНС… Но, да не даваме идеи, че списвачите му не са много креативни.

Като един виден „конституционалист”, Пеевски се вживява в ролята на пазител на Конституцията. Чудесно би било Пеевски най-накрая да я отвори тази Конституция и да я попрочете, а ако може и към четенето да сложи и малко разбиране, ще е още по-добре. Все пак е юрист, завършил е право в ЮЗУ, нищо, че никой досега не е излязъл да си признае, че е свидетел на неговото обучение. Да хвърли един поглед и на решенията на Конституционния съд, ще са му от полза. Па като е толкова убеден в правотата си, да внесе предложение в парламента за отстраняване на президента?

Въобще, голям страх от този Радев. Защо ли така не скача по други политически фигури и самоназначили се борци за справедливост? Отговорът се самонатрапва.

И като няма какво друго да се каже, на тезгяха се слага руската заплаха и Радев като проводник на московските интереси. Ти да видиш! Крадецът вика, дръжте крадеца. Защото нали, едни пеевски фирми, добре се облажваха от търговия с Изтока…

Та в какво се заключава тази заплаха и как се прокарват чужди интереси? Отговор от Пеевски няма. Какво стана със сигналите, кеша в президентството? Списък с назначения, доказващ корупция? Сериозно? По същата логика, кой беше назначен начело на борда на „Пристанище Варна“ ЕАД на 21 години, или за заместник-министър и колко кеш е предоставил на менторите си, които са го назначили?

Още малко търпение и това ще отмине.“

ЦИК отказа регистрация на двете коалиции на ДПС за предстоящите избори

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments