Летище София ще стане най-големият хъб  в авиацията за Източна Европа

Министърът на транспорта Красимира Стоянова обяви амбициозния проект за Летище София като основен център за техническо обслужване на самолети в региона

0
16
Летище София
Летище София. Снимка: Архив

Летище София е на път да стане най-големият хъб за техническо обслужване на самолети в Източна Европа. Това беше потвърдено днес по време на среща между министъра на транспорта Красимира Стоянова и представители на авиационния сектор. Министър Стоянова заяви, че правителството ще предостави пълна подкрепа за новите проекти в сектора и че авиационният бранш е от ключово значение за развитието на страната.

По време на разговора бяха обсъдени важни въпроси като кадровата обезпеченост в авиацията, подобряването на инфраструктурата на летището, и валидацията на документи на чуждестранни пилоти. Министър Стоянова подчерта важността на добрия диалог в сектора за намиране на работещи решения.

Този проект има потенциала да превърне Летище София в основен център за техническо обслужване на самолети в Източна Европа, което ще допринесе за икономическото развитие и създаването на нови работни места.

Страните от ЕС затягат граничния контрол заради миграционния натиск и сигурността

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments