Предизвестен избор: Ивайло Иванов е новият стар директор на ДППИ

Остава въпросът дали предприятието ще работи в полза на обществото или ще изпълнява повелите на някои олигарси?

1
267
Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура"
Сградата на ДППИ". Снимка: Скрийншот от "Google Streets View"

Ивайло Иванов очаквано е новият стар генерален директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/. До момента той изпълняваше функциите временно, а сега е назначен на поста за постоянно. 

В края на месец август за директорското място бе проведен конкурс, в който взеха участие още бившият изпълнителен директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД Димитър Димов и бившият шеф на ДППИ Георги Събев

Сега стана ясно, че Ивайло Иванов получава мандат от цели 5 години, като дългосрочното кадрово назначение му е дадено от служебно правителство, чиято основна функция е да организира и проведе предсрочните парламентарни избори. Може би именно тук се крие и причината за това да се избърза толкова много с провеждането на конкурса, а да не се изчака съставянето на редовен кабинет, който да вземе отговорното решение. 

Ивайло Иванов е спорна личност и заема сегашния си пост благодарение и на бившия министър Георги Гвоздейков, както и на неговия заместник Анна Натова. И тук логично възниква въпросът: Дали ДППИ под ръководството на Ивайло Иванов ще работи в полза на държава и общество или ще изпълнява повелите на някои олигарси?

Нов бум на измами при техническите прегледи на автомобили

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Предизвестен избор: Ивайло Иванов е новият стар директ… […]