Посланик Желязко Радуков връчи акредитивните си писма на президента на Република Северна Македония

Това се случи на официална церемония

0
20
Срещата
Срещата. Снимка: МВнР

На официална церемония в президентската вила „Водно“ в Скопие на 10 септември 2024 г. новоназначеният български посланик Желязко Радуков връчи акредитивните си писма на президента на Република Северна Македония, г-жа Гордана Силяновска-Давкова. Това съобщиха от Министерството на външните работи /МВнР/

В словото си посланик Радуков отбеляза, че предвид усложнената динамика на нашите двустранни отношения често пъти сме склонни да забравяме, че България и Северна Македония са съюзници в най-успешния политико-военен съюз в историята. Това съвместно членство носи безброй ползи, за които нашите две страни са платили и ще продължат да плащат необходимата цена, за да имат привилегията да са съюзници с всички наши партньори и един с друг.

Като част от тази цена следва да се разглеждат усилията ни за изграждане, надграждане и разширяване на връзките помежду ни. В конкретния случай това най-добре се илюстрира от Коридор VIII – проект, който касае не само двустранните интереси, а сигурността на Южния фланг на НАТО и на Алианса като цяло. Значението на този европейски транспортен коридор във всичките му измерения не може да бъде подценявано при никакви обстоятелства.

ПП-ДБ категорично против „путинистки“ законопроект на ПП „Възраждане“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments