Задържаха шофьора, който уби 16-годишно момиче в Сливен

0
1106
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Шофьорът, който уби 16-годишна пешеходка в Сливен и избяга, е задържан. Заловили са го в заведение в центъра на града. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ – Сливен главен инспектор Илиян Николов преда „БНР“.

Николов коментира, че водачът отскоро притежавал свидетелство за управление и нямал тежки провинения по Закона за движение по пътищата. Преди инцидента бил в заведение в село Тополчане и консумирал алкохол. Пробата отчела 2,24 промила. Все още не е ясно дали е използвал и други забранени вещества.

Качил се на автомобила си и отнел предимството на пешеходката. На платното за движение не е имало други превозни средства. Предстои да се изяснят скоростта, с която се е движил и причината, довела до инцидента.

Говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Ваня Белева съобщи, че престъпникът е задържан за срок до 72 часа. Днес предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане, заедно с делото до Окръжния съд в града за взимане на постоянна мярка задържане под стража по отношение на обвиняемото лице. По нейни думи става ясно, че ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост.

Убиецът казал, че не разбрал какво се е случило. По тази причина не спрял, а напуснал местопроизшествието. Живущите в квартал „Стоян Заимов“ настояват кръстовището да бъде обезопасено. Напомнят, че това не е първият случай на тежък инцидент там.

Коментиращите припомнят, че на това място много деца са загубили живота си. Имало и митинг, защото друго момиче починало на съседната пешеходна пътека. Нищо обаче не се променило. Сега искат засилено полицейско присъствие и на мястото да се постави легнал полицай.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments