Григор Димитров ще участва в Лейвър Къп 2024: Замества Рафаел Надал в отбора на Европа

Българската тенис звезда Григор Димитров ще замени Рафаел Надал в отбора на Европа за Лейвър Къп 2024, която ще се проведе в Берлин

1
54
григор
Снимка: Twitter

Българският тенисист Григор Димитров ще вземе участие в Лейвър Къп 2024, след като беше избран да замени Рафаел Надал в отбора на Европа. Състезанието ще се проведе от 20 до 22 септември в Берлин и ще бъде второ участие за Димитров в този престижен турнир.

Григор Димитров за първи път участва в Лейвър Къп през 2018 година в Чикаго, където допринесе за победата на отбора на Европа. Сега, след четири години, той ще се върне на корта, за да помогне на тима да постигне нови успехи.

Рафаел Надал се оттегля от Лейвър Къп

Рафаел Надал изрази съжаление, че няма да може да участва в турнира тази година, и заяви следното пред пресслужбата на състезанието:

„Много съм разочарован, че няма да мога да участвам в „Лейвър Къп“ следващата седмица. Това е отборно състезание и за да подкрепя истински тима на Европа, трябва да направя това, което е най-добро за него.“

Той добави, че има много емоционални спомени, свързани с турнира, и че ще подкрепя отбора на Европа, дори и от разстояние.

Участието на Григор Димитров

Григор Димитров е една от най-разпознаваемите личности в световния тенис и завръщането му в Лейвър Къп е събитие, което феновете очакват с нетърпение. Неговото присъствие в отбора ще бъде ключово за успеха на Европа в това уникално отборно състезание.

Турнирът „Лейвър Къп“ е едно от най-престижните събития в света на тениса, като противопоставя отборите на Европа и останалата част от света. Форматът на състезанието, в който звездите на световния тенис се състезават заедно, прави този турнир изключително интересен за феновете по цял свят.

„AI и младите“: Ролята на изкуствения интелект в образованието и спорта

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Григор Димитров ще участва в Лейвър Къп 2024: Замества Ра… […]