Поставиха бронзова скулптура на Св. Георги в Русе

Пенчо Милков и скулпторът Георги Радулов присъстваха на поставянето на бронзова фигура на закрилника на града Свети Георги

0
15
Поставянето на скулптурата
Поставянето на скулптурата. Снимка: Община Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков и скулпторът Георги Радулов присъстваха на поставянето на бронзова фигура на закрилника на града Свети Георги върху новоизградената чешма в градинката до площад „Дунав“. Това съобщиха от местната управа. 

„Днес ние не просто откриваме нова чешма, а възстановяваме историческата памет на града и отдаваме почит на нашия небесен покровител. До този момент нямахме място къде да го покажем, освен на иконите в русенските храмове. Започваме с тази чешма“, сподели кметът на Русе. „Свети Георги е символ на смелостта, благородството и борбата за доброто. Нека тази статуя бъде вдъхновение за всички нас и напомняне за ценностите, които трябва да пазим и предаваме на поколенията“, подчерта Пенчо Милков.

Поставянето на скулптурата
Поставянето на скулптурата. Снимка: Община Русе

Идейният проект на фигурата на Свети Георги под формата на гипсов модел бе дарен преди няколко години от скулптора Георги Радулов. Фигурата бе изработена впоследствие от бронз с изключително внимание към детайла. Тя пресъздава образа на светеца с неговата сила и решителност.

Инициативата е част от усилията на местната администрация за обогатяване на градската среда и утвърждаване на културното и историческо наследство на Русе.

Опасно: Внесен е случай на холера в България!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments