Красимир Вълчев: Трябва да дадем по-голяма увереност на учителите да възпитават

Педи десет години е имало опасност България да остане без учители

3
42
Красимир Вълчев
Красимир Вълчев. Снимка: Фейсбук

„Искаме да предложим с промени в учебните програми и в закона да се засили и възпитателна функция. Трябва да дадем по-голяма увереност на учителите да възпитават“. 

Това заяви пред „БНР“ бившият образователен министър Красимир Вълчев по повод стартиращата днес учебна година. Той допълни, че заплатите на учителите трябва да бъдат увеличени още, за да имат стимул да практикуват тази професия. 

Вълчев припомни, че преди десет години е имало опасност България да остане без учители, което е наложило възнагражденията да бъдат увеличени, което е дало резултат. 

Бившият министър на образованието смята, че най-големият неуспех остава реформата в учебните програми, тъй като в България продължава да се налага културата на заучаване и възпроизвеждане на знания. Поради тази причина страната ни показва много лоши резултати, когато стане дума за функционалност на знания и тази негативна тенденция не се е променила след последните промени в учебните програми. Той допълни, че все пак системата се справя добре придобиването на базова грамотност, което е видно от резултатите на учениците след IV клас. 

Бившият министър Димитър Стоянов разясни ситуацията с катастрофиралия L-39

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments