Полицията в Сливен разби лаборатория за производство на пико и арестува петима

Иззети са 477 г метамфетамин , 123 г кокаин, 37 г пико

0
37
Лаборатория за метафметамин в Сливен (2)
Нарколаборатия. Снимка: МВР

Специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества беше проведена на 13 септември в Сливен от екипи на ГДБОП под ръководството на Окръжната прокуратура – Сливен.

Лаборатория за метафметамин в Сливен (2)
Нарколаборатия. Снимка: МВР

В рамките на разследването бяха претърсени осем адреса в града и курортен комплекс „Слънчев бряг“, където престъпна група е разпространявала част от наркотиците. С помощта на служебни кучета, на един от адресите беше открита лаборатория за производство на метамфетамин, разположена в мазе.

В нея бяха иззети 477 г метамфетамин , 123 г кокаин, 37 г пико, контролни везни и прекурсори, както и множество съдове и средства, необходими за производството на наркотични вещества. Допълнително бяха конфискувани незаконно притежавано огнестрелно оръжие, мобилни телефони и други вещи, свързани с разследването.

Лаборатория за метафметамин в Сливен (2)
Нарколаборатия. Снимка: МВР

Петима души, участващи в престъпната схема, са задържани, като на трима от тях са повдигнати обвинения по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс. Задържането им е удължено на 72 часа. Работата по случая продължава, като са разпитани свидетели и се извършва допълнително документиране на престъпната дейност.

Красимир Вълчев: Трябва да дадем по-голяма увереност на учителите да възпитават

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments