Карлос Насар: Федерацията по вдигане на тежести е на ръба на пропастта – нуждаем се от нов лидер

Шампионът призова за ново ръководство, за да спаси федерацията и бъдещето на българските щангисти

0
22
Олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Карлос Насар
Олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Карлос Насар Снимка: Фейсбук

Европейският, световен и олимпийски шампион по вдигане на тежести Карлос Насар даде интервю за „Фокус“, в което обсъди успехите си и текущите предизвикателства пред българската федерация по вдигане на тежести.

На 20 години, Насар вече е завладял всеки връх в спортната си кариера и сподели, че легендарният щангист Лаша Талахадзе, носител на три олимпийски, седем световни и седем европейски титли, е негов личен приятел.

„Лаша Талахадзе ми е близък приятел и получих поздравления и от Пирос Димас, който е трикратен олимпийски шампион и носител на още една олимпийска медал. Освен това, поздравленията дойдоха и от множество български легенди и настоящи спортисти, което много ме радва“. 

Относно ситуацията в българската федерация по вдигане на тежести, Насар изрази сериозни притеснения.

„В момента федерацията няма никакви приходи и съществува опасност да остане без състезатели. Има вероятност лиценза на федерацията да бъде отнет, което ще попречи на състезателите да участват на Световното първенство в Бахрейн в края на годината, включително и на мен“. 

Насар подчерта, че проблемът не е в липсата на финанси, а в липсата на визия и професионално управление.

„Ние не сме тук заради парите, които почти не получаваме, а защото обичаме спорта и искаме да виждаме напредък. Необходим ни е динамичен лидер, който да вдъхне нова енергия на федерацията и да ни води напред“. 

Думите на Карлос Насар разкриват не само личните му успехи, но и важността на устойчивото управление за бъдещето на спорта в България.

Карлос Насар стана „Почетен гражданин на Червен бряг“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments