Осмокласници се заклеха тържествено на първия учебен ден в Строителната гимназия в Бургас

През тази учебна година ПГСАГ ще изпрати първия випуск от специалност „Брокери“

0
353
Първи учебен ден в Строителна гимназия Бургас (1)
Първи учебен ден. Снимка: Строителна гимназия-Бургас

Шест паралелки осмокласници започнаха учебната година днес в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Кольо Фичето“ в Бургас. На тържествената церемония по случай първия учебен ден новоприетите ученици дадоха клетва да пазят традициите на училището, да бъдат отговорни и честни със съучениците си и да уважават труда на учителите и персонала. Те обещаха да бъдат горди последователи на патрона на училището – майстор Кольо Фичето, и да заслужат мястото си в голямото семейство на „Бургаския Строител“.

Клетвата на осмокласниците е ежегодна традиция, която се произнася пред знамето на гимназията и символизира основните ценности на училището – семейство, традиции и бъдеще. Тази приемственост бе подчертавана и днес, когато дванадесетокласниците, които ще завършат през 2025 г., предадоха на новоприетите ученици символите на всяка специалност.

През тази учебна година ПГСАГ ще изпрати първия випуск от специалност „Брокери“, която бе въведена преди пет години и бързо се превърна в една от най-търсените специалности в града. Тази година училището отчете и рекорден интерес към специалността „Строителство и архитектура“, която бе посочена от 878 седмокласници по време на кандидатстването, като се класира на първо място по желания сред всички училища в Бургас.

Традиционно учениците, учителите, родителите и гостите бяха поздравени от директора на ПГСАГ „Кольо Фичето“, инж. Даниела Симеонова. Приветствия отправиха също арх. Тихомир Райчев, главен архитект на Община Бургас и бивш възпитаник на гимназията, както и Станислав Танев от Обществения съвет.

От КНСБ не са доволни от решението за линията на бедност

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments