България се включва в Обща молитва за мир

За първи път се присъединяват към международната инициатива, в която участват популярни личности, политици, бизнесмени от цял свят

0
17
Молитва за мир
Молитва за мир. Снимка: Пресцентър

Ричард Гиър, Дийпак Чопра, Мадона, политици, бизнесмени, йога студия от няколко български града, както и индивидуално практикуващи йога българи се присъединяват към Общата молитва за мир на 21 септември, която ще се проведе едновременно на четирите континента.

Инициативата започва в Унгария през 2020 г. с движението „Силата на жените“, създадено от Кръга на свещените жени Ánanda. Една от техните мисии е стартирането на международната молитвена верига „Заедно за мир“.

С годините “Общата молитва за мир” се превръща в глобално събитие, обединяващо хора от цял свят в колективна молитва за мир и благоденствие.

„Във време на войни и военни конфликти е важно да бъдем солидарни“, каза актьорът и продуцент Алекс Алексиев, който тези дни се върна от Украйна и подкрепя инициативата в България.

Идеята е духовни центрове, организации и отделни лица да създадат молитвена верига по целия свят.

На специално създадения сайт всеки може да сподели своята лична молитва:
https://prayerforpeace.live/mantras-and-prayers/

Всяка лична молитва за мир, ще стане част от общия хор на надеждата. Прошепнат призив за единство, искрено желание за мирен свят, послание за смирение. Приносът на всеки е важен. Заедно можем да създадем вълна от позитивна енергия, която да премахне границите и обедини културите.

„Инициатива е вдъхновена от вярата, че колективната енергия на положителните мисли и намерения може да промени света. Чрез силата на музиката и общата молитва, ще създадем вълна от мир и любов, която да обхване Земята. Нека се помолим за благоденствие, мир, изобилие, благословение за всички“, споделят домакините за България от Фондация „Калпатару“. За първи път откакто се провежда тази инициатива, фондацията успява да привлече участници не само от България, но и от Япония, Германия, Италия, Индия и други държави.

Тя е международна неправителствена организация, наречена на митичното дърво, което изпълнява желания. Посветена на насърчаването на изкуството, красотата и знанието. Фондацията се стреми да подобри съдържанието на живота чрез различни инициативи, включително събития, курсове, издаване на книги и филми. Целта на „Калпатару“ е да остави трайно наследство от красота, хармония и вдъхновение за бъдещите поколения. Защото, според Платон, доброто изисква пробуждане, усърдие, философско познание и духовно израстване.

Над 22 000 нови потребители са сдвоили здравното си досие с мобилното приложение еЗдраве

++++

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments