Спират водата в Шумен, Велики Преслав и Търговище: Кога и за колко време

ВиК-Шумен обявява временно спиране на водоснабдяването заради новоизграден водопровод и планови ремонти

0
195
Вода от чешмата, "Софийска вода"
Вода от чешмата. Снимка: Freepik.com

На 18 септември жителите на Шумен, Велики Преслав и Търговище ще се сблъскат с временно спиране на водоснабдяването, съобщиха от ВиК-Шумен. Причината за планираното водно прекъсване е присъединяване на новоизграден довеждащ водопровод към съществуващата водопроводна мрежа. Същевременно ще бъдат извършени и планови ремонти на ключови участъци, за да се обезпечи по-добра работа на системата и да се намалят загубите на вода в бъдеще.

Очаква се спирането на водата да започне от 10:00 ч. на 18 септември, като ВиК дружеството планира дейностите да приключат в рамките на 24 часа. През това време ще бъдат напълнени до максимален обем водоемите, захранващи Шумен, кварталите „Макак“ и „Кирково“, както и селата Панайот Волов и Белокопитово. Това ще осигури възможност за минимални нарушения в снабдяването след възобновяване на водоснабдяването.

Как ще се отрази прекъсването на жителите?

Според информацията, предоставена от ВиК-Шумен, прекъсването е неотложно за гарантиране на по-добро качество на водоснабдяването в бъдеще. Въпреки неудобствата, се очаква ремонтите да доведат до значително намаляване на загубите на вода и до по-добра ефективност на водоснабдителната мрежа.

Подготовка за временното спиране на водата

За да се намали неудобството за жителите на Шумен, Велики Преслав и Търговище, от ВиК – Шумен препоръчват потребителите да се запасят с вода преди започването на плановите дейности. Възстановяването на водоснабдяването ще бъде обявено веднага след приключване на работите.

Плановото спиране на водата на 18 септември 2024 г. има за цел да подобри надеждността на водоснабдителната мрежа и да намали бъдещите аварии. Жителите на Шумен, Велики Преслав и Търговище се съветват да вземат необходимите мерки за запасяване с вода по време на прекъсването.

Лимонов сок при киселини и стомашен рефлукс: Ето как се приготвя

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments