Започна обучението на осмия випуск военни лекари

Те положиха военна клетва по време на официална церемония във Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров” във Варна

0
17
Курсантите от осмия випуск
Курсантите от осмия випуск. Снимка: МУ-Варна, Facebook

Курсантите от осмия випуск от специалност „Военен лекар“ започнаха своето обучение. След като положиха военна клетва по време на официална церемония във Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров”, те прекрачиха и прага на МУ-Варна.

Курсантите получават държавна издръжка и гарантирана дългосрочна професионална реализация като офицери в Българската армия, напомнят от пресцентъра на Военномедицинска академия /ВМА/. Издръжката включва: без такси за обучение и двата университета, безплатно настаняване в общежития, безплатно хранене, медицинско и униформено облекло, безплатно медицинско обслужване и задължително застраховане срещу смърт и неработоспособност вследствие на злополука. Те имат възможност за ползване на почивната и спортната база на Министерството на отбраната.

Освен това, курсантите получават ежемесечна стипендия от 750 до 800 лв. и имат възможност за допълнителна стипендия за успех от 150 до 200 лв. Успешно завършилите получават диплома за висше образование на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и „магистър” по медицина.

Следва гарантирана професионална реализация като офицери в структурите на ВМА. По време на следването си те имат възможност за обучение по чужд език, съгласно стандарт на НАТО и получаване на сертификат, както и възможности за обучение и специализации в университети на страни от Европейския съюз, както и по програма Еразъм.

Илиян Василев: Абсолютно ненужно изостряне на отношенията с РСМ

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments