Достъпен обяд : Рестарт на студентския стол „Байкал“ в ТУ-Пловдив

След година усилия на Студентския съвет, „Заедно за Пловдив“ и ръководството на университета, студентите вече имат достъп до достъпно и здравословно хранене в стол "Байкал"

1
47
Стол „Байкал“ в Технически университет–Пловдив
университет–Пловдив

Студенти и представители на сдружение „Заедно за Пловдив“ споделиха преди година пред Искра.бг за липсата на основни удобства в Техническия университет – филиал Пловдив. Сред най-големите проблеми те посочиха затворените студентски столове и лошо поддържаната учебна инфраструктура, които затрудняват учебния процес и създават неблагоприятна среда за студентите и преподавателите. Един от ключовите въпроси, който беше поставен на дневен ред беше възстановяването на работата на студентския стол „Байкал“ – място, където студентите да могат да се хранят на достъпни цени.

Днес това вече е факт – столът „Байкал“ на булевард „Цар Борис III Обединител“ №136 е напълно обновен и готов да посрещне студентите. Това се случи благодарение на усилията на Студентския съвет и сътрудничеството с ръководството на университета. След година на активно планиране и ремонтни дейности, днес столът отново отвори врати, като предоставя достъп до здравословни и евтини обяди за студенти и преподаватели.

Представител на Студентския съвет сподели:

„Идеята за възобновяване на работата на студентския стол „Байкал“ дойде от нуждата студентите от нашия университет и от Пловдивския университет да имат къде да се хранят на обяд и вечер. В стола всеки ден ще има готвени ястия, а цената на един обяд ще бъде само 4 лева за първо, второ и трето ястие.“

Какво включваше обновяването?

Процесът по обновяване на стола включваше изготвянето на проект и провеждането на обществени поръчки за доставка на ново оборудване и ремонт на помещението. Според директора на Техническия университет – филиал Пловдив, доц. д-р Никола Шакев, обновяването е продължило шест месеца и е включвало пълно модернизиране на кухнята и трапезарията, както и закупуване на необходимото оборудване.

Цени и работно време

Работното време на стол „Байкал“ е от 11:30 до 15:00 часа всеки работен ден. Студентите могат да се възползват от социалната цена от 4 лева за пълно меню /първо, второ и трето ястие/, като за целта трябва да се регистрират и да получат стикер с уникален код. Кодът е свързан с електронната система на Министерството на образованието, което осигурява частично субсидиране на обедите.

Освен студентите, столът ще бъде отворен и за външни посетители, които ще могат да се хранят на цена от 8 лева за същото меню.

Ползи за студентите

Възстановяването на студентския стол „Байкал“ е стъпка към подобряване на условията за живот и обучение в Технически университет – Пловдив. Това не само ще осигури на студентите достъп до здравословна и достъпна храна, но и ще намали разходите, свързани с хранене в заведения за бързо хранене.

След дълго очакване и благодарение на съвместните усилия на студентите и ръководството, студентският стол „Байкал“ е възстановен и отново функционира. Той предлага на студентите качествени обяди на достъпни цени, създавайки по-благоприятна учебна среда.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Зад кулисите на Техническия университет в Пловдив: „Заедно за Пловдив“ търси прозрачност и качество

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Достъпен обяд : Рестарт на студентския стол „Байкал&… […]