Ивайло Мирчев пита: Зависим ли е ГЕРБ от Пеевски?

Ако и след тези избори зад вратата на ГЕРБ продължава да наднича Пеевски, няма смисъл да говорим за управление, добавя той

5
52
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимка: ДБ

„Много хора казват: „Вие все за Пеевски говорите, говорете за бъдещето“. Преди да говорим за бъдещето и да садим дръвчета и фиданки, първо трябва да изкореним корените на храста, зад който се крие Борисов. Няма разговор за бъдещето, докато Пеевски е узурпирал институциите, службите и съдебната система в държавата.“

Това коментира Ивайло Мирчев във Facebook по повод интервю, което даде по-рано днес за „БНТ“. Публикацията продължава по следния начин:

„Има двама свидетели, които могат да разкажат много за Пеевски – това са Ахмед Доган и Бойко Борисов. Вместо Доган да прави призиви към партиите за общ фронт срещу Пеевски, да излезе и да разкаже каквото знае. Тази информация ще е достатъчна и на прокуратурата на Зимбабве да разследва Пеевски.

Ако и след тези избори зад вратата на ГЕРБ продължава да наднича Пеевски, няма смисъл да говорим за управление. Зависим ли е ГЕРБ от Пеевски? Все още нямаме отговор на този въпрос от Борисов. Той се прави на премазана лисица и казва „аз нямам нищо общо с Пеевски, ДПС никога не са ме подкрепяли“. Това е абсолютна лъжа. Ние направихме една справка и се оказа, че в последните четири парламента ГЕРБ и ДПС са гласували близо 50 пъти заедно по фундаментални решения. 142 са гласуванията ГЕРБ-ДПС-Възраждане.

Когато питаме българските служби службите как е възможно САЩ да обвиняват Пеевски в корупция и да имат 290 страници доклад за това, а ние казваме, че е чист като сълза, те мълчат, вместо да дават тази информация на прокуратурата и тя да си свърши работата. Никой не иска да разпита и Цветан Василев, който също изпрати данни за рекет от страна на Пеевски.

15 години минаха в опити да бъде променена Конституцията, да бъде реформирана съдебната власт и да бъде премахнат монополът на прокуратурата. Колко време трябваше да чакаме? Ние имахме 2 опции – да подскачаме в кръг и да се жалваме как искаме едни промени, но не можем да ги направим, защото трябва да говорим с ГЕРБ и ДПС, или да работим за обещанието си пред избирателите. Промените бяха отменени от Конституционния съд, въпреки позитивната оценка Европейската комисия, заради влиянието на Пеевски и председателя на Върховния административен съд, Георги Чолаков.

Разговорите за Конституцията започнаха с Карадайъ, а не с Пеевски. Не съжаляваме, че сме говорили с ДПС за Конституцията. Съжаляваме за това, че направихме много грешки по време на последното редовно управление и не обяснявахме достатъчно добре нашите стъпки и решения, част от които бяха грешни.“

Корнелия Нинова с остри критики към Георги Първанов

Абониране
Известие от
guest

5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ивайло Мирчев пита: Зависим ли е ГЕРБ от Пеевски? […]

trackback

[…] Ивайло Мирчев пита: Зависим ли е ГЕРБ от Пеевски? […]

trackback

[…] Ивайло Мирчев пита: Зависим ли е ГЕРБ от Пеевски? […]

trackback

[…] Ивайло Мирчев пита: Зависим ли е ГЕРБ от Пеевски? […]

siliciy
siliciy
1 ден по-рано

До они ден пиха кафе в скута на Пеевски когото щяха да гонят, сега пак са срещу него докато минат изборите.Нещастници!