Обявиха ресора на Екатерина Захариева в новата Европейска комисия

Урсула фон дер Лайен представи новия екип на Европейската комисия, в който Захариева ще отговаря за иновациите и стратегическите технологии

0
12
Членове на Европейската комисия.
Членове на Европейската комисия.. Снимка: European Commission, Фейсбук

Екатерина Захариева е номинирана за новия състав на Европейската комисия с ресор „Стартъпи, иновации и изследвания“, съобщи председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен на специална пресконференция в Страсбург. В своята реч фон дер Лайен подчерта важността на иновациите, технологиите и науката за бъдещето на европейската икономика.

„Трябва да поставим иновациите и изследванията, науката и технологиите в центъра на нашата икономика. Тя ще се грижи за това да инвестираме повече в стратегически и иновативни технологии“, заяви фон дер Лайен, представяйки Екатерина Захариева.

Проектоструктурата на новата Европейска комисия

По време на представянето, фон дер Лайен обяви, че в новия екип на Европейската комисия ще има 11 жени, което демонстрира ангажимента на ЕК към равенството между половете. Тя подчерта, че структурата на комисията е изготвена така, че да отговори на основните политически приоритети на ЕС – конкурентоспособност, сигурност и дигитализация.

„Проектоструктурата на новата ЕК се основава на нашите политически приоритети. Тя се основава на конкурентоспособност, сигурност и дигитализация“, обясни фон дер Лайен на журналистите в Страсбург.

Следващи стъпки за новите еврокомисари

Всички номинирани еврокомисари, включително Екатерина Захариева, ще преминат през изслушвания в Европейския парламент, където депутатите ще оценят тяхната квалификация и визия за бъдещата работа в Комисията. Очаква се Европейската комисия да встъпи в длъжност до края на годината, след като кандидатурите бъдат одобрени.

Екатерина Захариева е номинирана за важния ресор „Стартъпи, иновации и изследвания“ в бъдещата Европейска комисия. Нейната роля ще бъде да стимулира развитието на иновативни технологии и научни изследвания в Европа, като част от стратегията на ЕС за икономически растеж и конкурентоспособност.

МВнР коментира липсата на знамена на срещата между Радев и Силяновска

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments