Тържествено честване на 22 септември: Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България

Официалното честване включва военен ритуал, молебен и празнично хоро на площад „Независимост“ във Варна

0
23
Община Варна
Община Варна. Снимка: Община Варна, Фейсбук

Община Варна ще проведе тържествено честване на 22 септември по случай 116 години от обявяването на Независимостта на България. Официалните събития ще започнат в 10:00 часа на площад „Независимост“, разположен до Окръжния съд на Варна. В церемонията ще участват представители на Военноморските сили на Република България, както и духовенството на Варненската и Великопреславската митрополия.

Честването ще стартира с военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България, последвано от молебен, отслужен за здраве и благоденствие на българския народ. В програмата е включено и традиционно празнично хоро, което ще бъде изпълнено от известния Фолклорен ансамбъл „Варна“, създаващ автентична атмосфера за всички присъстващи.

Варна събира граждани и гости на града за националния празник

Честванията по случай Независимостта на България във Варна се организират съвместно с Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславската света митрополия. Община Варна призовава всички участници и зрители да се въздържат от използването на партийни символи, за да бъде съхранен националният дух и единство, които този важен ден символизира.

Независимостта на България, обявена на 22 септември 1908 г., е едно от най-знаковите събития в историята на страната и повод за национална гордост. Жителите и гостите на Варна са поканени да се присъединят към празника и да отдадат почит към историческото събитие.

Българската история с Румен Петков: Роман – царят спрял византийците при Траянови врата

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments