АПИ: Oще преди седмица изпратихме на Столична община проект на споразумение за укрепване на надлеза на бул. „България“

Те припомнят също, че са проведени много срещи между двете институции за достигане на консенсус

0
17
Надлез на булевард българия
Надлез. Снимка: АПИ

„Още през миналата седмица изпратихме на Столична община проект на споразумение за предприемане на реални действия по укрепване на надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна““.

Това заявиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ в писмо до медиите по повод скандалите с ремонта в София. Те припомнят също, че са проведени много срещи между двете институции за достигане на консенсус, който да доведе до по-бързи и адекватни действия за разрешаване на проблема. Ето какво гласи останалата част на изявлението:

„АПИ отговорно и в съответствие със законодателството изпълнява задълженията си за поддържане на републиканската пътна инфраструктура и съоръженията по нея. Винаги сме се водили от работещи решения в полза на гражданите и тяхната безопасност.

Напомняме, че съгласно чл. 3, ал. 3 от Закона за пътищата общинските пътища са тези, отворени за обществено ползване, които осигуряват транспортни връзки от местно значение и са свързани с републиканските пътища или с улиците. Същата функция – да свързва улици от общинската пътна мрежа с бул. „България“ и Софийския околовръстен път, има и компрометираното съоръжение при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“.

Агенцията винаги се е ръководила от принципите на уважение и партньорство в работата си с отделните институции и в интерес на гражданите и в тази връзка отново изразява готовността си за оказване на необходимото съдействие на Столична община в съответствие със законово определените ѝ правомощия“.

ЕК иска да забрани пушенето в някои зони на открито

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments