До седмица избират кой ще строи Южния обход на „Меден рудник“ в Бургас

95% от трасето се намира в заблатени участъци и строителството ще бъде много трудно

1
322
Обход за ж.к. "Меден рудник"
Обход за ж.к. "Меден рудник". Снимка: Община Бургас

„Очакваме експертите от общината през следващата седмица да изберат фирма, която да изгражда на пътната връзка и трасето и да бъде издадено разрешение за строеж за изграждане на самия път. Защото вече имаме подробен идеен проект, който ни дава основание да започнем строителство и да завършим проекта в неговата цялост“.

Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който днес присъства на открит урок, посветен на деня на мобилността, в който взеха участие деца от I до IV клас от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“.

По думите му проектът е едно голямо предизвикателство, тъй като 95% от трасето се намира върху заблатени участъци, което прави теренът много тежък за строителство. Поради тази причина той е провел разговори в тази насока с директора на РИОСВ-Бургас Павел Маринов

Николов допълни, че все още няма финансиране за изграждане на цялото трасе, но Община Бургас ще се бори това да стане със съдействието на държавата. Той напомни, че пътят е част от Републиканската пътна мрежа, защото така е заложено в самите устройствени планове на града.

Димитър Николов коментира и темата с транзитния трафик през летните месеци в Бургас, който остава висок, въпреки изграждането на обходите към Южното и Северното Черноморие. Той призна, че статистиката на контролните камери показват, че се увеличава броят на моторните превозни средства които минават през Бургас. Въпреки това се отчита и известно облекчение от автомобилите, които пътуват за Северното Черноморие. В момента Община Бургас усилено работи с Агенция „Пътна инфраструктура“ за извеждане на трафика с южно направление.

ИАРА с удар по бракониерите в Бургас: Конфискуваха лодки и мрежи

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
ФЪС
ФЪС
5 часа по-рано

Кой го рисува това ???
„Безидеен проект“