Ст. комисар Владимир Маринов: Целият ресурс на ОДМВР-Бургас е впрегнат, за да няма жертви на пътя

През лятото е отчетено завишение на инцидентите на пътя, свързани с тротинетки

0
44
Старши комисар Владимир Маринов ОДМВР-Бургас
Старши комисар Владимир Маринов. Снимка: Искра.бг

„Целият ресурс на областната дирекция и на МВР е впрегнат, за да постигнем нулеви жертви на пътя. Тази седмица е изпълнена с превантивни мероприятия, като основно сме наблегнали на такива с дечица. Провежда се и специализирана полицейска операция във връзка с деня без жертви на пътя. Надявам се до края на годината да завършим без нито една жертва“.

Това заяви новият директор на ОДМВР-Бургас старши комисар Владимир Маринов, който днес присъства на открит урок, посветен на деня на мобилността, в който взеха участие деца от I до IV клас от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“.

Специализираната операция днес се изразява в изкарването на допълнителни екипи по пътищата, пешеходните пътеки и по магистралата, където се провежда линеен контрол. Маринов припомни, че през предстоящите почивни дни се очаква засилено присъствие на туристи от цяла България, а и голяма част от чужденците все още не са напуснали курортите.

По думите му през летния сезон на територията на областта са наблюдавани пътни инциденти от различно естество, като преобладават катастрофите, причинени от превишена скорост и неспазване на предимство от страна на шофьорите. Отчетени са и повече инциденти с тротинетки по курортите, като в тях замесени са били предимно непълнолетни лица. 

„Днес ще покажем на децата нашата техника, как се тества водач за алкохол и за наркотици. После от БЧК ще им демонстрират как се оказва първа помощ на пострадали при различни инциденти. Ще наблегнем на това, че трябва да бъдат особено внимателни на пътя и трябва да спазват правилата. Имам надежда, че расте поколение, което ще бъде по-внимателно на пътя“. 

Владимир Маринов ученици
Открит урок. Снимка: Искра.бг

Той изнесе открит урок пред децата, като постави акцент върху тяхната роля в движението, където те най-често са пешеходци или управляват велосипеди. Учениците научиха и подробности за униформите на полицаите, как да ги различават и какви функции изпълняват различните звена на полицията. 

До седмица избират кой ще строи Южния обход на „Меден рудник“ в Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments