Костадин Костадинов показа зловещи снимки на пострадали деца от Газа в НС

Лидерът на „Възраждане“ остро критикува ръководството на парламента за отказа да организира изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа

3
66
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: ПП "Възраждане"

По време на пленарно заседание на Народното събрание председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика силни реакции, като показа снимки на деца, пострадали от военните действия в Газа. Той направи това като част от остра критика към ръководството на парламента, което е отказало да организира изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Близкия изток.

Изложба, отхвърлена от Народното събрание

Костадинов припомни, че след края на изложба през юли, представяща израелската гледна точка, от „Възраждане“ и Групата за приятелство с Палестина са подали две молби за организиране на изложба, която да представи и палестинската гледна точка. Според него молбите са били отхвърлени под различни предлози, което той определи като „срамна автоцензура“ и „позор“.

Критика към медиите и парламента

По време на изказването си, Костадинов критикува медиите за това, че не обръщат достатъчно внимание на страданията на палестинските жертви, въпреки че броят на жертвите в Газа е значително по-голям от тези в други конфликти, като този в Украйна. Той подчерта, че Народното събрание и медиите трябва да дадат трибуна на всички гледни точки.

Настояване за изложба в парламента

Костадинов заяви, че ако изложбата бъде отново отказана, те ще поставят картините в самата пленарна зала. Той завърши речта си, като подчерта, че отказът за провеждане на изложбата би останал „позор за Народното събрание и за целия български народ“.

Лидерът на „Възраждане“ обеща, че партията няма да се откаже от опитите да покаже страданията на палестинския народ и да допринесе за постигането на баланс и справедливост в отразяването на конфликта.

35 000 жертви в Газа: Хамас разкри страшната статистика на конфликта с Израел

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Костадин Костадинов показа зловещи снимки на пострада… […]

trackback

[…] Костадин Костадинов показа зловещи снимки на пострада… […]

trackback

[…] Костадин Костадинов показа зловещи снимки на пострада… […]