Ивайло Мирчев разкри над 100 случая, в които ДПС са подкрепили ГЕРБ

Проверката е била направена след изказването на Бойко Борисов, че ДПС никога не са го подкрепяли за нищо

0
116
Делян Пеевски, Ахмед Доган и Бойко Борисов
Делян Пеевски, Ахмед Доган и Бойко Борисов

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев разкри в социалната мрежа Facebook над 100 случая, в които ДПС са подкрепяли ГЕРБ. Проверката е била направена след изказването на Бойко Борисов, че ДПС никога не са го подкрепяли за нищо. Провокирани от това от „Да, България“ са направили проверка. Ето какво показва тя: 

„Бойко Борисов: „Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо.“. Екипът на Да, България направи проверка. По ключови гласувания за последните четири парламента ДПС са подкрепили ГЕРБ 48 пъти. А 141 пъти ГЕРБ, ДПС и Възраждане са гласували заедно. Едни от знаковите гласувания на ГЕРБ и ДПС (с персоналната подкрепа на Пеевски) са избор на кабинета Габровски, правителството на Р. Желязков и Рая Назарян за председател на НС.

Ето подробен списък на случаите, в които „Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо.“ (без да са включени рутинни парламентарни процедури):

1. Вот на недоверие срещу кабинета “Петков” (47-о НС)

2. Отстраняване на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание (47-о НС)

3. Избор на подуправител на НЗОК

4. Изключване на Ангел Георгиев и Ивелин Първанов от комисиите по външна политика и отбрана заради визитата им в Москва

5. Избор на Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси (всички депутати на “Възраждане” целенасочено не участват в гласуването) – ГЕРБ и ДПС “за”

6. Кодексът за застраховането (в 48-ото Народно събрание ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” заедно саботират законопроекта, проваляйки кворума в икономическата комисия)

7. Отстраняване на председателя на Сметната палата Цветан Цветков (48-о НС) – ГЕРБ и ДПС “за”

8. Законопроекта на Надежда Йорданова за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които да създадат механизъм за търсене на наказателна отговорност на главния прокурор (48-о Народно събрание)

9. Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (48-о НС)

10. Промени в Закона за съдебната власт, отделящи Националната следствена служба от прокуратурата (вносител Костадин Костадинов в 48-ото НС)

11. Промени в Изборния кодекс и връщане на хартиеното гласуване по предложение на Корнелия Нинова на първо четене – ГЕРБ + ДПС “за” (48-о НС)

12. Премахване на машинното гласуване на първи тур на местните избори през 2023-а година. Трите партии вкупом се обявяват против машините и впоследствие ЦИК ги премахва. “Възраждане” няма свои представители в ЦИК.

13. Решение за освобождаване на Мирослав Иванов (47-о НС)

14. Искане за изслушване на Кирил Петков след ареста на Бойко Борисов (47-о НС)

15. Отхвърляне за искането на изслушване на министъра на правосъдието Атанас Славов след избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор.

16. Отхвърляне на Закона за противодействие на корупцията на ПП-ДБ през юни 2023-а.

17. Бойкот на временната комисия за промени в Конституцията с председател Христо Иванов и отказ от номиниране на членове (47-о НС)

18. Искане за създаване на временна парламентарна комисия, която да проучи машинното гласуване на изборите през ноември 2021-а (47-о НС)

19. Отхвърляне на предложението за компенсации на битовите потребители на природен газ (47-о НС)

20. Избор на Кирил Петков за министър-председател на България (47-о НС)

21. Избор на структура и състав на Министерски съвет на България (47-о НС)

22. Предложение да се въведе изключение за цените на ВЕИ в мораториума за замразяване на цените на електрическа и топлинна енергия на нивата от 1 януари 2021-а (47-о НС)

23. Компенсаторен механизъм за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар – за (47-о НС)

24. ЗИД на Закона за покритите облигации – против (47-о НС)

25. Закон за бюджета за Националната здравноосигурителна каса за 2022-а година – против (47-о НС)

26. ЗИД на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците с вносители Десислава Атанасова и Николина Ангелкова – ГЕРБ и ДПС “за”

27. ЗИД на Закона за защита на потребителите – нито един от ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” в зала

28. ЗИД на Закона за регистър БУЛСТАТ – ГЕРБ и ДПС гласуват “против” и “въздържали се”

29. Закон за бюджета за държавното обществено осигуряване за 2022-а година – против (47-о НС)

30. Закон за държавния бюджет за 2022-а година – против (47-о НС)

31. ЗИД на Закона за насърчаване на инвестициите – не влизат в зала и провалят кворума (47-о НС)

32. ЗИД на Закон за пазарите на финансовите инструменти – не влизат в зала (47-о НС)

33. Закон за държавния бюджет на България за 2022-а година – против (47-о НС)

34. ЗИД на Закона за водите

35. Решение за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването – ГЕРБ, ДПС и Възраждане “за”

36. Закон за пощенските услуги – против (47-о НС)

37. Закон за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество – въздържали се (47 НС)

38. Решение за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно действията и намеренията на МС по отношение на доставките на природен газ за България – за (47-о НС)

39. ЗИД на Закона за данък върху добавената стойност – за (47-о НС)

40. Решение за създаване на Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за намерения, подписани от правителството за периода от 12 май 2021 г. до 20 април 2022 – за (47-о НС)

41. Закон за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове – против (47-о НС)

42. Закон за висшето образование – за (47-о НС)

43. Решение за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с доставката на суров петрол до производителя на горива „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД – за (47-о НС)

44. Закон за съдебната власт – против (47-о НС)

45. Решение по доклад за дейността на Временната комисия за проверка на обстоятелствата довели до спиране на природния газ от ООО „Газпром Експорт“ и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“ ЕАД – за (47-о НС)

46. Решение за избиране на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта – за председател Радостин Василев – против и въздържал се (48-о НС)

47. Решение за избиране на председател на Комисията по земеделието, храните и горите – Росен Костурков – излизат заедно от зала, за да провалят кворума (48-о НС)

48. Решение за избиране на председател на Комисията по правата на човека на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите – Васил Стефанов – излизат заедно от зала, за да провалят кворума (48-о НС)

49. ЗИД на Закона за корпоративното подоходно облагане – въздържали се (48-о НС)

50. Решение за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков – ГЕРБ и ДПС “за” (48-о НС)

51. Закон за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г. (48-о НС)

52. ЗИД на Закона за устройство на територията (48-о НС)

53. Закон за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности (48-o НС)

54. Решение за избиране на министър-председател на Република България Николай Габровски – ГЕРБ и ДПС “за” (48-о НС)

55. ЗИД на Закона за обществените поръчки – първо гласуване – ГЕРБ и ДПС “за” (48-о НС)

56. ЗИД на Закона за местни данъци и такси – за (48-о НС)

57. Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения – против (48-о НС)

58. Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон – против (48-о НС)

59. Решение по доклад за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков – за (48-о НС)

60. Румен Йончев за председател на Временната комисия за установяване на фактите относно поемането на контрола над Международния панаир в Пловдив от страна на Георги Гергов – ГЕРБ и ДПС “за”

61. ЗИД на Закона за кадастъра и имотния регистър – “против” всички редакционни предложения на Божидар Божанов (48-о НС)

62. ЗИД на Закона за пътищата – “въздържал се” (48-о НС)

63. ЗИД на Закона за горите с вносител Александър Дунчев – ГЕРБ и ДПС “против” (48-о НС)

64. ЗИД на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България с вносител Атанас Славов – ГЕРБ и ДПС “въздържали се” (48-о НС)

65. ЗИД на Наказателно-процесуалния кодекс с вносител Надежда Йорданова – “против” и “въздържал се” (48-о НС)

66. Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения – ГЕРБ и ДПС “против” и “въздържал се” предложенията на Надежда Йорданова

67. ЗИД на Наказателно-процесуалния кодекс – второ гласуване – ГЕРБ и ДПС гласуват в синхрон по повечето параграфи (49-о НС)

68. Изслушване на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, директора на Служба „Военно разузнаване“ и председателя на Държавна агенция „Разузнаване“, относно изнесените твърдения от народен представител от парламентарната група „Продължаваме Промяната – Демократична България“, че ръководителите на службите за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави – за (49-о НС)

69. Хамид Хамид за председател на Временна комисия по исканията на Главния прокурор на Република България за даване на разрешение за възбуждане на наказателни преследвания срещу Бойко Методиев Борисов, Даниел Тихомиров Александров и Кирил Петков Петков (49-о НС)

70. ЗИД на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022г., Закон за бюджет на държавното обществено осигуряване за 2022г. и Закона за бюджета на НЗОК за 2022 г. – ГЕРБ и ДПС гласуват в синхрон при почти всички параграфи (49-о НС)

71. ЗИД на Закона за противодействие на корупцията с вносител Кирил Петков

72. ЗИД на Закона за специалните разузнавателни средства – против (49-о НС)

73. Решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител на Българската народна банка, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание – ГЕРБ и ДПС “за”

74. Решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за председател на Сметната палата, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание – ГЕРБ и ДПС “за”

75. Решение относно процесуалното представителство на българската държава по международни арбитражни дела – “за” (49-о НС)

76. ЗИД на Закона за особените залози – ГЕРБ и ДПС “против” и “въздържал се” предложенията на Божидар Божанов (49-о НС)

77. ЗИД на Закона за електронно управление – “против” и “въздържали се” предложенията на Божидар Божанов (49-о НС)

78. Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2023 г. – второ гласуване – ГЕРБ и ДПС “за” предложенията на Мустафа Карадайъ

79. ЗИД на Закона за горите – ГЕРБ и ДПС гласуват синхронно по ключови параграфи

80. Решение по доклад на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2022 г – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

81. ЗИД на Закона за биологичното разнообразие (49-о НС)

82. ЗИД на Закона за мерките срещу изпирането на пари – “против” предложенията на Божидар Божанов и Атанас Атанасов (49-о НС)

83. ЗИД на Кодекса за социално осигуряване – ГЕРБ и ДПС “за” предложенията на Мустафа Карадайъ

84. ЗИД на Закона за съдебната власт – “за” законопроекта на Костадин Костадинов; “против” и “въздържали се” предложенията на Надежда Йорданова и Божидар Божанов (49-о НС)

85. ЗИД на Закона за енергията от възобновяеми източници – “против” предложения на Ивайло Мирчев, Илина Мутафчиева и Владислав Панев (49-о НС)

86. ЗИД на Закона за обществените поръчки – ГЕРБ и ДПС гласуват синхронно “за” предложения на Десислава Атанасова и Анна Александрова

87. ЗИД на Закона за енергетиката – “против” предложения на Ивайло Мирчев, Илина Мутафчиева, Владислав Панев и Радослав Рибарски (49-о НС)

88. ЗИД на Закона за данъците върху доходите на физическите лица – второ гласуване – “против” предложения на Божидар Божанов, Георги Ганев и Венко Сабрутев (49-о НС)

89. ЗИД на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения – “против” (49-о НС)

90. ЗИ на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

91. Решение за гласуване на недоверие на Министерския съвет на Република България с министър-председател Николай Денков – ГЕРБ и ДПС не гласуват (49-о НС)

92. Закон за бюджета на НЗОК за 2024-а година – синхронно гласуване на ГЕРБ и ДПС по редица параграфи в отсъствието на всички останали парламентарни сили с изключение на ПП-ДБ (49-о НС)

93. ЗИД на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – ГЕРБ и “Възраждане” – “за” предложенията на Костадин Костадинов

94. ЗИД на Закона за Министерството на вътрешните работи – “за” поправки на параграфи (49-о НС)

95. Решение за провеждане на преговори с потенциален строител, включен в кратката листа на потенциални строители за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в експлоатация на ядрена централа на одобрената площадка в Козлодуй, с технология АР1000 – ГЕРБ и ДПС “за”,

96. Решение за създаване на Временна комисия по повод Споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ“, подписано на 3.01.2023 г. в гр. София – предложение от Делян Добрев за редакция на т.2 – “за” (49-о НС)

97. ЗИД на Закона за данъците върху доходите на физическите лица – “против” предложенията на Божидар Божанов, Георги Ганев и Венко Сабрутев (49-о НС)

98. ЗИД на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс – “против” подкрепяни от ПП-ДБ параграфи (49-о НС)

99. ЗИД на Закона за местните данъци и такси с вносител Министерски съвет – синхронно гласуване на отделни параграфи (49-о НС)

100. ЗИД на Закона за данък върху добавената стойност – синхронно гласуване на отделни параграфи (49-о НС)

101. ЗД на Закона за здравето – “за” (49-о НС)

102. ЗИД на Закона за местното самоуправление и местната администрация – второ гласуване – параграф 1 и 5 – ГЕРБ и ДПС “против” (49-о НС)

103. ЗИД на Закона за пътищата – второ гласуване – “против” предложение на Божидар Божанов – (49-о НС)

104. ЗИД на Закона за насърчаване на инвестициите – второ гласуване – предложение от Александър Иванов, Николай Алгафари и Румен Христов – “за” (49-о НС)

105. ЗИД на Закона за Министерството на вътрешните работи – “за” предложения на Младен Маринов и Христо Терзийски (49-о НС)

106. Процедура от за намаляване на срока на закона за ограничаване изменението на климата – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

107. Повторно обсъждане на оспорените с Указ №28 на президента на Република България параграф 2 и параграф 10, т.2 от ЗИД на НПК – “против” (49-о НС)

108. ЗИД на Закона за висшето образование – второ гласуване – “за” (49-о НС)

109. ЗИД на Закона за администрацията – “за” (49-о НС)

110. Решение за предприемане на действия във връзка с наличие на ликвидни проблеми и невъзможност Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ да изпълнява законовите си задължения – “за” (49-о НС)

111. Решение за Национална стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност (2023-2034) – “против” (49-о НС)

112. Решение за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на „БЕХ“ ЕАД за неразпределяне на дивидент от печалбата на „БЕХ “ ЕАД за финансовата 2023 г. – “за” (49-о НС)

113. ЗИД на Закона за Българската народна банка – второ гласуване – параграф 4 – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

114. Решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на прокекта за разширяване на газопреносната система на Република България“, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта „Турски поток“ на територията на Република България – “против” Венко Сабрутев за председател (49-о НС)

115. Решение за създаване на Временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция Митници и евентуалната роля на Асен Василев в тях – “за” (49-о НС)

116. ЗИД на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. – първо гласуване – вносители Деница Сачева, Йордан Цонев, Теменужка Петкова и Станислав Анастасов – “за” (49-о НС)

117. ЗИД на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – “против” (49-о НС)

118. Решение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

119. ЗИД на Закона за насърчаване на инвестициите – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

120. Закон за насърчаване на научните изследвания и иновациите – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

121. Решение за предсрочно освобождаване на Росен Желязков – ГЕРБ и ДПС “против” (49-о НС)

122. Решение за осигуряване на средства на „Мини Марица Изток“ ЕАД за периода 2024 г. – 2029 г. с цел обезпечаване на дейности по техническа рекултивация на нарушените терени на находище „Източно маришки въглищен басейн“- “за” (49-о НС)

123. ЗИ на Закона за данъците върху доходите на физическите лица – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

124. Ново обсъждане на ЗИД за Закона за насърчаване на инвестициите, върнат за ново обсъждане с Указ № 142 от 29 април 2024 г. на Президента на Република България – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

125. ЗИД на Закона за хазарта – “против” предложенията на Кристина Петкова на второ гласуване (49-о НС)

126. Решение за освобождаване на заместник-председателя, ръководещ управление „Надзор над инвестиционната дейност“ в Комисията за финансов надзор – ГЕРБ и ДПС “за” (49-о НС)

127. Решение за избиране на председател на Народното събрание на Република България – избира Рая Назарян – ГЕРБ и ДПС “за” (50-о НС)

128. Решение за избиране на Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народно събрание – за председател – Анна Александрова – ГЕРБ и ДПС “за” (50-о НС)

129. Решение за освобождаване на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ – ГЕРБ и ДПС “за” (50-о НС)

130. Решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нарегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаности на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика във връзка с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров – Еврото – ГЕРБ и ДПС “против” (50-о НС)

131. Решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол – ГЕРБ и ДПС “за” (50-о НС)

132. Решение за освобождаване на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ – ГЕРБ и ДПС “за” (50-о НС)

133. Решение за избиране на министър-председател на Република България – избира Росен Желязков – ГЕРБ и ДПС-Пеевски “за” (50-о НС)

134. Изслушване на министър-председателя на РБългария г-н Димитър Главчев, министъра на отбраната Атанас Запрянов, зам.-министъра на външните работи г-жа Митева относно подготовката за предстоящата юбилейна среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО, 9 – 11 юли 2024г. във Вашингтон, представяне на разработените и приети документи, в т.ч. и ангажименти на предхождащите срещи на министрите на отбраната и на външните работи и представяне на позицията на РБългария – ГЕРБ и ДПС – Пеевски “против” и “въздържал се”

135. Решение за създаване на Временна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов – идеолог на ПП „Величие“ и изграденият в с.Неофит Рилски, общ.Ветрино културно-исторически комплекс „Исторически парк“, в т.ч. престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централна власт с този комплекс и неговото изграждане – точка 5 – ГЕРБ и ДПС – Пеевски “против” и “въздържал се”;

136. ЗИД на Закона за здравето – “за” (50-о НС)

137. Решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат – Елин Радев – “против” Венко Сабрутев за председател

138. ЗИД на Закона за предучилищното и училищното образование с вносител Костадин Костадинов – първо гласуване – “за” (50 НС)

139. Решение за избиране на председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за Втората сесия – “против” (50 НС)

140. ЗИД на Закона за адвокатурата – синхронно гласуване на ГЕРБ и ДПС – Пеевски против предложенията на Надежда Йорданова параграфи (50 НС)

141. ЗИД на Закона за личната помощ – “за” (50-о НС)“

Божидар Божанов изпрати притеснения за поръчаните от служебния кабинет скенери за митниците

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments