Русе стартира мащабни ремонти на ключови улици

Полагат два слоя асфалт по бул. „Цар Фердинанд“ и ул. „Войводова“, за да се осигури устойчивост и за тежкотоварен трафик

0
10
Ремонти в Русе
Ремонт. Снимка: Община Русе

В Русе дадоха старт на мащабни ремонти на две от основните пътни артерии в града – бул. „Цар Фердинанд“ и ул. „Войводова“. Проектът включва цялостна рехабилитация на пътната настилка, като срокът за изпълнение е 115 календарни дни. По двете улици ще бъдат положени два слоя асфалт, за да се осигури устойчивост дори за тежкотоварен трафик.

Ремонти на бул. „Цар Фердинанд“ и ул. „Войводова“ в Русе
Ремонт. Снимка: Община Русе

Кметът Пенчо Милков заяви, че усилията на Община Русе са насочени към минимизиране на неудобствата за жителите по време на ремонтите. Бул. „Цар Фердинанд“ ще бъде ремонтиран на два етапа, включващи разширение на кръстовището с ул. „Богдан Войвода“ и създаване на нова лента за ляв завой. Тротоарите по булеварда няма да бъдат ремонтирани, тъй като те са обновени наскоро.

Ремонти в Русе
Ремонт. Снимка: Община Русе

Ремонтните дейности по ул. „Войводова“ също ще се извършват поетапно, за да се осигури непрекъснато движение. Планирано е цялостно асфалтиране на платното, ремонт на тротоарите и временна организация на движението с обходни маршрути.

Следващата седмица ще започнат ремонти на ул. „Мостова“ и ул. „Муткурова“, а до края на месеца се очаква старт на основните ремонти на ул. „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“. Финансирането на проектите идва от дългосрочния инвестиционен кредит на Община Русе и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В интернет продължават да се предлагат нелегално лекарства

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments