Взривове отново разтресоха Бейрут, има жертви

Три смъртни случая в Бекаа и стотици ранени след експлозиите

0
13
Експлозия в Бейрут
Снимка: Кадър в YouTube

В ливанската столица Бейрут отново са били отчетени взривове, съобщават „Скай Нюз“ и „Ройтерс“, които потвърдиха, че са чули експлозиите. Според източници от службите за сигурност, стотици хора са били ранени при инцидента.

Трима души са загинали в региона Бекаа, според информация на държавната информационна агенция. Ройтерс цитира свидетели и служители от сигурността, които заявили, че взривове са регистрирани в южната част на Ливан и южните предградия на Бейрут.

Източниците съобщават, че били детонирани портативни радиостанции, използвани от ливанската въоръжена групировка „Хизбула„. Тези устройства били закупени преди около пет месеца, по същото време, когато са купени и пейджърите.

Според официалната новинарска агенция на Ливан, някои от взривовете са предизвикани и от домашни соларни системи. Журналисти на „Ройтерс“ чули поне два взрива, последвани от звуци на линейки в различни части на южните предградия на Бейрут.

Един от взривовете е станал в близост до погребение, организирано от „Хизбула“ в памет на загиналите при предишни нападения. Много от пострадалите имали наранявания в областта на стомаха и ръцете, съобщават източниците.

Специалният кореспондент на „Скай Нюз“ Алекс Крауфорд в момента бил на погребението на четирима души, загинали при атаките от вчера.

САЩ повдигат обвинения на лидера на „Хамас“ и други бойци заради атаката в Израел на 7 октомври

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments