БОЕЦ: Как ББР заличи кредита на БУЛГАРТАБАК – Пеевски в ББР?

Така започва Facebook публикация на организацията

0
37
БОЕЦ
Снимка: БОЕЦ - България Обединена с Една Цел, Фейсбук

Как ББР заличи кредита на БУЛГАРТАБАК – Пеевски в ББР! Така започва публикация на „БОЕЦ – България Обединена с Една Цел“, която продължава по следния начин: „Ръководството на банката е подписало договор за придобиване на активи за 27 милиона по данъчна оценка, като опрощава на свързаната с Пеевски фирма кредит за над 75 милиона лева!

Вместо да си плащат кредита, от фирмата-кредитополучател (“Индастриал солюшънс енд технолоджи”, собственост на БУЛГАРТАБАК) са прехвърлили обезпечението по кредита на банката, като тя от своя страна опрости кредита.

Стандартната процедура е да се минава през несъстоятелност, изкарване на имотите на публична продан и реализиране на обезпечението на свободния пазар, и банката си получава парите.

Днес Георги Георгиев и Любомир Венков от БОЕЦ (на снимката) влязоха отново в ББР и се срещнаха с изпълнителния директор Илия Караниколов.

Караниколов отрече нашите съмнения за нередности, отнасящи се до сделката с приключване на кредитната линия на БУЛГАРТАБАК по схемата “активи срещу дълг”, като неговите отговори породиха повече допълнителни въпроси, отколкото яснота за нас. Бяхме и обвинени за грубо отношение към служители на банката, както и че заплашваме “доброто” име и авторитет на банката. Не по вина на БОЕЦ ББР стана нарицателно име за корупция и лоши банкови практики! Банката не е фирма за недвижими имоти и така и не разбрахме защо след като компанията е спряла да погасява задълженията си още през март 2023 г., ББР не са пристъпили към процедура по несъстоятелност и публична продан на обезпеченията, за да си приберат дължимата сума по кредита, а са се съгласили да получат вместо пари — имоти. Не разбрахме какво ще прави банката с тези имоти и на каква стойност те са заприходени в активите на банката.

Разбрахме обаче от г-н Караниколов, че ББР е издала изрично официален документ по искане на Делян Пеевски и подписан от ръководството на банката, че той НЕ Е и не е бил кредитополучател на банката, като отказаха да ни предоставят този документ.

Караниколов отрече органите на банката някога да са установявали връзка между компании-кредитополучатели и Пеевски, включително и връзка между БУЛГАРТАБАК и Пеевски. БОЕЦ представихме публична информация от Търговския регистър, която доказва връзка между Пеевски и БУЛГАРТАБАК, която обаче е невидима за ББР. Самият Пеевски бе огласил своето участие в собствеността на БУЛГАРТАБАК към 2016 г.

Сега ББР, като стопанин на тези имоти, носи отговорност за тях, тяхната охрана, поддръжка, местни данъци, такса смет, бъдещи оценки, организиране на търгове за тяхната продажба и т.н. Никъде в нотариалния акт НЕ Е посочена пазарната оценка на имотите, а само данъчната оценка!

През следващите дни БОЕЦ ще предприемем серия от действия по казуса, за установяване на цялата истина. Изрично заявяваме, че ще изолираме и игнорираме всички български институции, като ще работим и ангажираме само и единствено чужди и международни институции, към които вече сме направили постъпки и сме установили контакти. Следете страницата и сайта на БОЕЦ, всяка наша стъпка и действие ще бъдат, както винаги, публични.

Прави впечатление, че всички партии, политици и “национални” телевизии мълчат за казуса! Прави впечатление и острата, защитна реакция на ръководството на ББР. Мълчи ПП–ДБ, мълчи дори Доган! Когато БОЕЦ поставим тема, която реално заплашва Пеевски — изведнъж всички млъкват и стават глухи и слепи. Иначе мнозина говорят как трябва да се преборим с Пеевски и неговия модел…

Тук може да се запознаете с документите и с още подробности: https://www.boec-bg.com/archives/8873

Украински безпилотни самолети нанесоха удари по голям военен склад в Русия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments