Обявиха публична продажба на емблематична сграда в центъра на Пловдив

Архитектурният паметник на ул. "Княз Александър Батенберг" 11 с археологически находки е обявен за продан на по-ниска цена

0
13
Пловдив
Пловдив. Снимка: Maya Todorova, Фейсбук

Частен съдебен изпълнител обяви втората публична продан на емблематична сграда в суперцентъра на Пловдив на ул. „Княз Александър Батенберг“ 11. Шестетажният имот, известен със своите археологически находки в подземието, част от римския стадион, е с разгъната застроена площ от 4513,90 кв.м. и включва изложбени площи, сервизни помещения, стълбище, асансьори и ескалатори.

Имотът беше първоначално обявен за продан през лятото с цена от 24 177 927 лева, но не се намериха купувачи. Сега цената е намалена с 2 417 792.38 лева и е определена на 21 760 134.62 лева /11 125 780.16 евро/. Оферти от потенциални купувачи ще се приемат до 17 октомври, а на следващия ден ще бъде обявено дали търгът е успешен, предадоха от „Фокус“.

Археологическа и историческа значимост

Сградата има статут на архитектурно-строителен паметник на културата с категория „ансамблово значение“ и е част от Групов паметник на културата „Историческа зона Филипопол – Тримонциум – Пловдив“. В подземието на сградата се намират фрагменти от римския стадион, включително сектор от източния ред седалки, които представляват археологически паметник с национално значение.

Финансови и юридически аспекти

Имотът е обявен за продажба поради дълг на собственика, дружеството „СС Пропърти“ ООД, с управител Карл Полцхофер, към австрийската банка „Фолксбанк щайермарк“ АГ. Върху сградата има наложени тежести и възбрани, а фирмата има договори за наем с община Пловдив и магазин H&M.

БНБ въвежда нови правила за ипотечно кредитиране: Какво означава това за купувачите на жилища?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments